Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд

...
Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд
Коментари Харесай

Тръмп печели подкрепата на републиканците и в щата Аляска

Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския печели поддръжката на републиканците и в щата Аляска за президентската номинация на Републиканската партия за изборите в Съединени американски щати през ноември тази година, предадоха организациите, представени от Българска телеграфна агенция. 

При обработени над 42 % от бюлетините на партийната конференция на Републиканската партия в Аляска Тръмп събира 87,6 % от гласовете, а единственият му останал партиен конкурент - някогашната непрекъсната представителка на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ники Хейли, е с 12 %. Телевизия Ен Би Си дефинира този резултат като гаранция за успеха на някогашния президент на Съединени американски щати в Аляска.

През миналата нощ на по този начин наречения супервторник се създадоха първоначални избори и партийни събрания за президентските номинации на Републиканската партия на Тръмп и Демократическата партия на огромния му съперник, сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън, в петнадесет щата и една американска територия (Американска Самоа).

Тръмп и Хейли се бориха за гласовете на 865 от общо 2429 делегати, които ще дадат своя избор и на националното номинационно заседание на Републиканската партия сред 15 и 18 юли тази година в град Милуоки, щата Уисконсин.

Към момента Тръмп губи от Хейли само в щата Върмонт, като печели в Алабама, Арканзас, Вирджиния, Калифорния, Колорадо, Масачузетс, Минесота, Мейн, Оклахома, Северна Каролина, Тенеси и Тексас. На този стадий няма данни за резултатите в щата Юта.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР