Доминираният от консервативни съдии Върховен съд на САЩ позволи на

...
Доминираният от консервативни съдии Върховен съд на САЩ позволи на
Коментари Харесай

САЩ забрани смяната на пола на всички непълнолетни в Айдахо

Д оминираният от консервативни съдии Върховен съд на Съединени американски щати разреши на закон, подкрепян от републиканците в щата Айдахо, който криминализира медицинските процедури за промяна на пола на транссексуални малолетни лица, да влезе в действие , съобщи Ройтерс.

Съдът удовлетвори настояването на републиканския основния прокурор на Айдахо Раул Лабрадор за ограничение на предварителното предписание на федералния областен арбитър, демократа Лин Уинмил, който постанови, че законът е в противоречие с 14-та корекция на американската конституция, която подсигурява обективни правосъдни развой и отбрана.

Supreme Court allows Idaho to enforce its ban on gender-affirming care for transgender youth
Read More:
— Style Shirt USA (@StyletshirtUsa)
Решението на Върховния съд позволява на Айдахо да ползва възбраната против всеки, с изключение на против ищците, които оспорваха закона. Това бяха две транссексуални тийнейджърки и техните родители им. В резултат на тяхното оборване на закона федералният областен арбитър Уинмил блокира влизането в действие на закона. Нормативният акт трябваше да стартира да се ползва в Айдахо още на 1 януари.

Пет от шестте консервативни съдии във Върховния съд се съгласиха да удовлетворят настояването на републиканския арбитър Лабрадор. Тримата представители на либералите в правосъдния състав показаха противоречие. Председателят на Върховния същ на Съединени американски щати Джон Робъртс не показа обществено по какъв начин е дал своя вот.

Законодателният акт е един от голям брой сходни, прокарани от щати, отпред на които има републикански губернатори, и визира медикаментозни и хирургически интервенции за младежи с полова дисфория- положение, породено противоречие сред половата еднаквост и пола при раждане.

Според закона, който в този момент влиза в действие в Айдахо, здравни служащи ще могат да бъдат наказани на до 10 години затвор, в случай че дават грижи по промяна на пола на малолетни транссексуални лица, като да вземем за пример предписването на по този начин наречените блокери на пубертета или хормонални лекарства, или пък извършат мастектомия на такива пациенти.

Законът не не разрешава сходни здравни грижи при други здравословни положения като прибързано настъпил пубертет или генетични разстройства на половото развиване, в случай че те подхождат с рождения пол на детето.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР