Доминик Тийм планира да прекрати професионалната си кариера след домашния

...
Доминик Тийм планира да прекрати професионалната си кариера след домашния
Коментари Харесай

Доминик Тийм спира с тениса пред родна публика във Виена

Доминик Тийм възнамерява да приключи професионалната си кариера след домашния за него шампионат на твърди кортове в зала във Виена (АТР 500), който ще се организира в края на октомври. Бившият №3 в света страда от голям брой травми през последните три години, които му пречат да си върне формата, която го направи първенец в шампионат от Големия шлем. През 2020 година Тийм завоюва единствения си Мейджър шампионат на US Open, побеждавайки във финала Александър Зверев (Германия) с 3:2 сета.

Освен това 30-годишният австриец игра на още три финала в Шлема – „ Ролан Гарос “ (2018 година и 2019 г.) и Australian Open (2020 г.), както и спори за трофея от Финалите на АТР (2020 г.).



През април Тийм даде сърцераздирателно изявление, в което показа, че „ към този момент не е същия състезател като 2020 година “. Според Salzburger Nachrichten тенисистът възнамерява да постави завършек на кариерата си на конкуренцията във Виена.

„ Ако още веднъж завърша годината като №100 или някъде там, би трябвало съществено да се замисля дали си заслужава да не преставам. Това е последният ми късмет. Повече от две години опитвам да се завърна на равнището, което бях преди този момент, само че не се получава “, разяснява неотдавна Тийм пред Der Standard.

Очаква се австриецът да бъде следващото огромно име, което стопира с тениса през тази година. Същото се чака да сторят някогашните №1 в света Рафаел Надал и Анди Мъри.

В кариерата си Тийм има извоювани 17 трофея, последният от които точно на US Open преди 4 години. Конкретно във Виена, където се чака тенисистът да приключи кариерата си, той е първенец от 2019 година От наградни фондове австриецът е проработил малко над 30 млн. $.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР