Доматеният сок отдавна е известен със своите полезни свойства. Специалистите

...
Доматеният сок отдавна е известен със своите полезни свойства. Специалистите
Коментари Харесай

Защо е желателно редовно да пием доматен сок

Доматеният сок от дълго време е прочут със своите потребни свойства. Специалистите поучават да го консумираме постоянно, в случай че имаме проблеми с храносмилателната система и желаеме да ускорим метаболизма си. В резултат на това човек може забележително да понижи тежестта си, без да се подлага на строги диети и тежки физически извършения в залата.

Днес ще си поговорим малко повече за това защо в действителност е потребен доматеният сок. В напитката, извлечена от обичания ни зарзават, се съдържа антиоксиданта ликопен. Той е прочут с това, че съумява да ни защищити от сърдечни болести, оказва помощ за нормализирането на кръвното налягане и редом с това подтиква кръвообращението.

Да не забравяме да споменем, че в сока от домати се съдържа огромно количество витамин С. Той на собствен ред се грижи за укрепването на имунната система на човек.

Червената напитка е богата и на калий. Ако не се чувствате удобно, изпитвате някакво неразположение или изнемощялост, то една чаша сок от домати може забележително да усъвършенства положението ви.

Ако извършите микс от доматен сок и сок от спанак, може напълно умерено да излекувате запека или най-малкото – да допринесете за възстановяване на положението си.

Знаете, че алената напитка е извънредно подобаваща и при махмурлук. За предпочитане е обаче да смесите 100 мл доматен сок със 100 мл сок от краставици. Към тази примес прибавете и една лъжица зехтин. Много скоро ще сте не запомнили за количеството алкохол, което по-рано сте консумирали.

Не е желателно обаче сокът от домати да се приема от хора, които страдат от камъни в бъбреците или болести на жлъчния мехур.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР