Домашна лютеница – опитайте следната рецепта Опитните домакини и готвачите

...
Домашна лютеница – опитайте следната рецепта Опитните домакини и готвачите
Коментари Харесай

Домашна лютеница, която се приготвя много лесно

Домашна лютеница – пробвайте следната рецепта

Опитните домакини и готвачите непрекъснато опитват с нови предписания. Но в действителност е мъчно да извършите добра домашна зимнина, в случай че нямате задоволително място да се разположите.

Все отново, има една рецепта за лютеница, която можете да извършите сами на печката вкъщи:

Необходими съставки:
5 кг червени чушки
3 кг домати
100 гр. захар
150 мл. ябълков оцет
300 мл. слънчогледово масло
1 огромна лъжица морска сол
1 дребна връзка свеж магданоз
2 чаени лъжички чесън на прахуляк

Начин на подготвяне:
1.Ще ви трябват 4 празни буркана от 750 мл. или 8 от 370 гр. Най-добре е да ги измиете и стерилизирате топло и да бъдат изцяло сухи.

2.Измийте добре чушките и доматите и ги изпечете в огромна тава на 220˚C. Тъй като зеленчуците ще отделят вода, с цел да не се сварят, отцедете водата от тавата по време на печенето и продължете да печете (количеството зеленчуци посочено в рецептата изпечете на 4 пъти във фурната).

3.След като са изпечени, поставете чушките и доматите в торбичка и ги затворете добре, с цел да изстинат. По този метод елементарно ще ги обелите. След 2-3 часа обелете зеленчуците, като отстраните стъблата и семената от чушките. Нарежете ги дружно с доматите и ги отцедете още малко през цедилка, само че не доста, оставете малко сок.

4.Приготвените зеленчуци могат да се сварят незабавно или да се оставят за една нощ в хладилника и да се сварят на идващия ден. Прехвърлете нарязаните зеленчуци в по-голяма тенджера. Добавете първо захарта, по-късно течните съставки, олиото и ябълковия оцет.

5.Варете на междинна температура. Разбърквайте на всеки 5-10 минути.

6.Лютеницата ще бъде подготвена за 50-60 минути. 10 минути преди края прибавете чесъна на прахуляк и ситно нарязания магданоз. На този стадий се уверете, че е добре осолена и в случай че е належащо, прибавете още сол на усет.

7.Прехвърлете горещия артикул в чистите буркани и върнете във фурната за още 15 минути на 100 ° C. След това изключете фурната и оставете за още 30 минути или до момента в който не се образува коричка на повърхността.

Вижте още: Домашен крем против бръчки от натурални съставки

8.Извадете ги от фурната, затворете добре с капачките и оставете да се охладят на мрачно и изсъхнало място.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР