Домакинският хладилник е задължителен във всеки дом. Купува се не

...
Домакинският хладилник е задължителен във всеки дом. Купува се не
Коментари Харесай

ЦЕННИ СЪВЕТИ: Какво да не правим с хладилника

Домакинският ледник е наложителен във всеки дом. Купува се не за една година или даже за едно десетилетие и не е на ниска цена. Ето за какво би трябвало да помислите за вярното му действие, преди да зародят проблеми с него. Препоръките са елементарни, само че в всекидневието постоянно не се зачитат баналните неща. Производителите и експертите по ремонт на хладилници предлагат спазването на редица елементарни правила, които би трябвало да се придържате през цялото време, като се стартира от момента на покупката.

Транспорт

Не се предлага да накланяте хладилника повече от 40° по време на превозването му, тъй че маслото от компресора да не попадне в нагревателната част на веригата, това може да докара до задръстване на тръбичката в бъдеще и вследствие на това, до скъпи поправки.

Поставяне и монтаж

Необходимо е да изберете вярното място за фамилния " пазител ". Не би трябвало да се употребява на закрито с относителна мокрота над 80%. Температурата на въздуха би трябвало да бъде минимум 10 С за двукомпресорни и 16 С за еднокомпресорни елементи. Не поставяйте хладилника покрай печки и нагреватели. Това предписание се изяснява с обстоятелството, че компресорът няма да бъде включен от термостата при ниска температура, при нараснали температури компресорът няма да се изключи и продължителната работа може да докара до щета, да не приказваме за несъразмерната консумация на електрическа енергия.

Помещението би трябвало да е задоволително огромно, с цел да може въздухът да циркулира обикновено.

Хладилникът би трябвало да бъде инсталиран във отвесно състояние. Препоръчително е да извършите това, тъй че да се наклони малко обратно, след което вратата ще се затвори под личната си тежест. Ако хладилникът е накривен напред, вратата може да бъде изкривена, уплътнението сред шкафа и вратата може да се утежни и топъл въздух ще стартира да влиза. Задната стена на хладилника (където е кондензаторът) не би трябвало да приляга компактно към стената на кухнята, належащо е разстояние от 2-3 сантиметра.

Хладилен апарат, донесен от мраз (по-малко от +12 ° C), не би трябвало да се свързва към електрическата мрежа за няколко часа.

Склад за храна

Не претоварвайте хладилника с храна и не поставяйте гореща храна в него. Този електрически леден генератор изразходва толкоз доста старания за поддържане на нужната температура, че не можем да приказваме за изстудяване на горещи артикули.

Забранено е съхраняването на субстанции, съдържащи алкали и киселини, зашото това ще докара до разяждане на алуминиевия изпарител, приключване на хладилен сътрудник и по-късно до щета на домакинския апарат. Там също не би трябвало да съхранявате растително масло, в този случай еластичността на уплътнителя е доста понижена.

Размразяване и разчистване

Образуването на лед върху изпарителя на стандартните елементи е неизбежно. Как да се " борим " с това? Строго е неразрешено почистването на изпарителя от " снежната " завивка с нож или други остри предмети. Едно несполучливо придвижване може да деактивира изпарителя и самия апарат. Погрешно е да се счита, че хладилниците със системата " NO FROST " въобще не изискват топене. Дори такива съвременни модели би трябвало да се оставят най-малко един път годишно или на всеки шест месеца, изключени от зареждането.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР