Докладната записка за измененията на Наредбата за условията и реда

...
Докладната записка за измененията на Наредбата за условията и реда
Коментари Харесай

Целогодишна „Зелена зона“ в Бургас ще решава проблема с паркирането край морето

Докладната бележка за промените на Наредбата за изискванията и реда за платено и гратис паркиране е импортирана от кмета Димитър Николов , което значи, че гласуването и с огромно болшинство е просто условност. В нея се плануват няколко основни промени в метода, по който двете платени зони се употребяват.

Първата огромна смяна е обвързвана с въвеждане на целогодишен режим на избраната за паркиране „ Зелена зона “, с друг часови диапазон на деяние в другите сезони. През зимата тя ще работи от 09:00 до 19:00 часа . Всичко това надлежно ще докара до изменение на целогодишните цени на услугата, а съгласно вносителя измененията се вършат основно по гледище на жителите на бургаския комплекс „ Лазур “ .

По време на съвещанието Евелина Василева подсети, че хората в региона се оплакват, че мъчно могат да доближат до домовете си през зимата, а през лятото паркирането им е сензитивно улеснено , поради действието на „ Зелената зона “.

Отношение по тематиката взе и Живко Табаков , който съобщи, че ще поддържа докладната, макар че бе един от най-големите съперници на „ Зелената зона “ в предишното и даже внесе подписка срещу нея.

„ Решил съм да поддържа това решение, тъй като в годините е имало тежест от страна на администрацията, която оказа своя регулиращ резултат в този регион “.

Иван Иванов подсети, че с изключение на увеличение на зоните за платено паркиране Община Бургас би трябвало да намерения и за разкриването на нови паркинги и реконструкция на съществуващите в многоетажни и подземни. Хората би трябвало да имат къде да си паркират колите . Ще взимаме пари на хората да си паркират колите, само че те няма да имат места.

Предложение: Бургазлии да паркират по местоживеене, а старите притежатели да бъдат с приоритет

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР