Докато съм премиер, винаги ще има пари за тютюнопроизводителите. Моят

...
Докато съм премиер, винаги ще има пари за тютюнопроизводителите. Моят
Коментари Харесай

Тютюнопроизводители към Борисов: Вие сте ни надеждата, г-н премиер

Докато съм министър председател, постоянно ще има пари за тютюнопроизводителите. Моят ангажимент към тях се извършва в цялостния му размер. Правителството продължава да работи по развиване на този бранш и тези работливи хора да бъдат обезвъзмездени за своя тежък труд. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при започване на постоянното държавно съвещание, на което участваха и тютюнопроизводителите.

Председателят на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България Асен Кичуков регистрира, че през 2019 година взаимно с държавното управление и с министерство на земеделието съумели да извоюват средства в размер на 3 200 000 лева за тютюнопроизводители, които били ощетени отпреди 10 години.

Тютюнопроизводителят Халил Халил благодари на премиера и за преходната национална помощ, защото сега се залагат разсади. “ Вие сте ни вярата, господин министър председател. "

На фона на очертаващото се отсрочване на новата обща селскостопанска политика на Европейския съюз след 2020 година България и още пет страни упорстват за опазване на по този начин наречената преходна национална помощ за селското стопанство и през 2021 година Помощта обезпечава субсидиране със средства от националния бюджет за разнообразни браншове, като в България се ползва за отглеждане на животни и тютюнопроизводство.

Общо 76 милиона лв. преходна национална помощ бяха изплатени на тютюнопроизводителите до края на февруари. Субсидии получиха 42 230 производители.

Тази година засетите площи с тютюн са близо 51 000 декара. Произведеното количество е над 8268 тона, като 7210 тона от тях са изкупени от компаниите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР