Докато някои места всячески се опитват да привлекат туристи, жителите

...
Докато някои места всячески се опитват да привлекат туристи, жителите
Коментари Харесай

Барселона заличи от интернет автобус №116, за да спре туристите

Докато някои места по всякакъв начин се пробват да привлекат туристи, жителите на район La Salut в Барселона съществено се зарадваха на деяние, подхванато, с цел да не се виждат на картата, написа " Гардиън ".

От години живеещите там се оплакват, че не могат да се приберат у дома, тъй като рейс №116 постоянно е препълнен с туристи, които отиват към втората най-посещавана забележителност в Барселона - парк " Гюел " на Гауди.

Вече рейсът е единствено за тях, откакто градските управляващи съумяха да извадят маршрута на линията от картите на Google и на Епъл.

" Отначало добре се посмяхме на концепцията. Но в този момент сме удивени, че тази стъпка дава толкоз положителни резултати ", споделя Сесар Санчес, локален деятел.

75-годишен гражданин на квартала отбелязва пред elDiario.es: " Преди рейсът беше толоква цялостен, че даже хора с бастуни не можеха да се качат ".

Алберт Батийе, заместник-кмет по сигурността в градската администрация, изяснява, че с изключение на да подобрим методите за напредване до парка, би трябвало и да махнем отпратките в интернет към линия 116. Той не признава, че е имало директно искане от локалните управляващи за махането на линията, а представител на Google единствено уточни, че оттова не биха взели решение да изтрият автобусен маршрут, в случай че не е особено поискано.

А Санчес, който от осем години се бори градският съвет най-сетне да се занимае с казуса, в този момент се майтапи: " Следващото, което би трябвало да създадем, е напряко да извадим парка от Google мапс ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР