Докато нашите западни колеги говорят нещо за депутинизация, президентът на

...
Докато нашите западни колеги говорят нещо за депутинизация, президентът на
Коментари Харесай

Путин взриви информационната бомба

Докато нашите западни сътрудници приказват нещо за " депутинизация ", президентът на Русия притегли вниманието на целия свят. Речта му пред Федералното заседание беше излъчена онлайн от водещите осведомителни организации и още преди да я довърши, всички международни медии я обсъждаха с цялостна мощ.

Нашите западни съперници имат две реакции на посланието на съветския президент - изразителен боязън от клопката, в който са се вкарали, и всеобщо оттегляне с зов: " Не сме ние, за всичко е отговорен Путин! ". Те, видите ли, от самото начало в Украйна се борили за мир, а Русия внезапно взела властта и нахлула там.

Съветникът по националната сигурност на Байдън Джейк Съливан откри за „ ненапълно неуместно да се твърди, че Украйна е заплашвала Русия “. Тоест, военната техника на НАТО, инструкторите на НАТО, постоянните убийства на цивилни в Донбас, на 2 май 2014 година в Одеса, деликатно култивираният украински неонацизъм с главния девиз „ Московците на клона “, заканите за наново придобиване на нуклеарни оръжия – това всичко било някак си в името на мира по целия свят.

Същата тематика „ Не сме ние, за всичко е отговорен Путин “ интензивно се нагнетява и от английския „ Гардиън “, и от американския „ Ню Йорк Таймс “, и от всеобщи, и чисто интелектуални издания. Разширяването на НАТО на изток, съгласно тях, по никакъв метод не заплашва Русия. Постоянните апели за разчленяване, деколонизиране и просто заличаване на страната ни - ние сме поканени да пренебрегваме това. Между редовете се чете какъв брой нервира Запада нашето суверенно предпочитание да защитим страната си. Как ги порази, нарушавайки всички авансово написани сюжети.

Нямаше никакво опрощение след обвиняванията на Путин, че доставките на оръжие за Украйна разпалват спора, пренасяйки го от локално на световно равнище. Западните " миротворци " просто мълчаха.

След безредни, неубедителни извинения, пристигна ред и на класиката: „ А нас за какво?! ” Решението на президента Путин да приключи действието на Договора за стратегическите настъпателни оръжия нанесе тежък удар върху душeвността на западния естаблишмънт. Те схванаха добре посланието на съветския водач. За тях това решение се трансформира в главното наличие на речта му.

Антъни Блинкен назова решението на Путин „ тъпо и безконтролно “, като даде обещание, че Съединени американски щати „ ще наблюдават деликатно какво прави Русия в това отношение “. Вярно, държавният секретар не помни да добави, че няма да имат техническа опция за това. Докато Съединени американски щати намерено водят война със своите подставени лица-украинци против Русия и даже загатват, че би си коствало да им доставят нуклеарно оръжие, американските инспектори няма да могат да " наблюдават от близко " какво се случва в нашата отбранителна промишленост, те просто няма да бъдат позволени там.

Обещанието на Путин да възобнови нуклеарните опити, в случай че американците го създадат, бързо беше преобърнато наобратно и превърнато в „ опасност към Русия да употребява нуклеарни оръжия в Украйна “ от “Гардиън ”.

Ако представителите на груповия Запад настойчиво се преструват, че не схващат логиката на Русия, то страните от световния Юг и Изток схванаха всичко в речта на Путин. Китайските медии означават, че претенциите на Вашингтон за международна надмощие са непоносими, а китайските читатели, които постоянно упрекват своето управление в прекомерно нерешителност, намерено се възхищават на героизма на руснаците и съпоставят опълчването ни на Запада с Великата отечествена война.

Всяка страна с колониално минало прелестно схваща всичко, за което приказва президентът на Русия. Подстрекаването на войни по света, спекулирането с непозната кръв, непрекъснатите неистини и безпощадната употреба – по този начин западните търговци на плебеи вършат своето положение, построяват своя „ златен милиард “. Но в този момент този един милиард се свива пред очите ни. И единствената опция освен да се избави, само че най-малко да забави рухването си за него беше „ стратегическото проваляне “ на Русия.

Ако Русия не издържи, идната на опашката за плячкосване ще бъде всяка страна, за чиято сметка Вашингтон желае да усъвършенства позициите си. Разбира се, Китай е първи в тази редица и китайските приятели вярно означават в мненията, че през днешния ден „ Русия играе основна роля в битката против западната надмощие “.

Въпреки това, с изключение на Китай, съвсем всяка страна в света може да бъде ограбена. Интересите на всички тези страни - огромни и дребни, небогати и богати - през днешния ден се съставляват от Русия. Ние безусловно се борим за себе си и за тях. Ако се предадем, неконтролираната надмощие на западния капитал ще смаже суверенитета, стопанската система и националната горделивост на десетки нации.

Създава се усещането, че в доста страни елементарните хора схващат сегашната обстановка – извънредно рискова и в това време изпълнена с безчет благоприятни условия – доста по-фино и по-добре от управлението им с привлечени специалисти, публицисти, пропагандисти. Интернет е цялостен с мнения на елементарни хора за речта на Путин. Те съдържат и схващане, и почитание, и осъзнаване на огромната роля, която Русия играе в историческото опълчване на наши дни.

Все отново президентът на Русия приказва за доста елементарни неща. За същинския суверенитет, за смелата решителност да защитим страната си, за един нов, по-справедлив свят, който всички можем да изградим дружно върху руините на американската надмощие. Казвайки това, Путин не изпращаше сигнали толкоз към елитите, колкото говореше на милиарди хора по света. И светът чу съветския президент.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР