Докато футболистите на Израел се подготвят да играят с Косово

...
Докато футболистите на Израел се подготвят да играят с Косово
Коментари Харесай

Прищина е нащрек преди футболния мач с Израел

Докато футболистите на Израел се приготвят да играят с Косово в квалификационен мач за Евро 2024 в неделя - първият им интернационален мач след експлоадирането на войната в страната през октомври - полицията в Прищина е нащрек след поредност от изявления в обществените медии, призоваващи мачът да бъде анулиран, съобщи Агенция Франс Прес.

Въпреки че голямото болшинство от жителите на Косово са мюсюлмани, то се счита за най-проамериканската страна в света и твърдо се придържа към външната политика на най-важния си съдружник.

Въпреки това, откакто десетки известия, критикуващи военната акция на Израел в Газа, започнаха да обикалят обществените медии под хаштага #BabyKillersAreNotWelcomedHere, косовската полиция съобщи пред локалните медии, че " усилва ограниченията за сигурност ", тъй че мачът " да премине безпрепятствено, както другите спортни събития ".

Косовските управляващи към този момент оповестиха, че всеки от 14 000-те билета, пуснати в продажба за мача в неделя, ще бъде персонализиран и единствено почитателите, които показват както билетите, по този начин и персоналните си карти, ще бъдат позволени до стадион " Фадил Вокри ".

От Футболната федерация на Косово (ФФК) признаха, че са обмисляли провеждането на мача на празен стадион от съображения за сигурност.

" След срещата с УЕФА беше взето решение мачът да се играе със фенове ", съобщи пред локалните медии Агим Адеми, ръководител на ФФК.

Той добави, че ще бъдат взети всички ограничения, планувани в правилника на УЕФА, с цел да не последва възможен случай по време на мача.

Първоначално мачът трябваше да се състои на 15 октомври, само че беше отсрочен, откакто на 7 октомври бойци на " Хамас " преляха границата с Израел, убиха 1200 души, най-вече цивилни, и взеха към 240 заложници.

По данни на ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа, оттогава до момента в цялата линия Газа при ответните бомбардировки и сухопътната атака на Израел са починали повече от 11 000 палестинци, най-вече цивилни жители и доста от тях деца.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР