Договорът за изпълнение на втория етап от модернизацията на Граничния

...
Договорът за изпълнение на втория етап от модернизацията на Граничния
Коментари Харесай

Милиони за втория етап на ГКПП Калотина, договорът е със същия изпълнител

Договорът за осъществяване на втория стадий от модернизацията на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Калотина “ е на стойност 37 071 840 лв. с Данък добавена стойност, излиза наяве от съобщение на Агенция „ Митници “.
За реализатор след извършена социална поръчка е определен консорциум „ КРК – Калотина 2 “, основан сред компаниите „ Каро Трейдинг “ ООД, „ Рутекс “ ООД и „ Кортес-95 “ ООД.
Срокът, който те са дали за осъществяване на инженеринговата поръчка – за планиране, строително-монтажни работи и авторски контрол, е 270 дни.
Справка в системата за електронни публични поръчки сочи, че предложения за обекта са подали шестима претенденти. ДЗЗД „ Модернизация Калотина “ (с сътрудници „ Пътстрой-Варна “ ЕООД, „ Пътища “ АД, „ Дизарх “ ООД и „ Пецински “ ЕООД) е подало оферта с 2 160 лв. по-скъпа и е класирано на второ място.

От присъединяване, още преди да се отворят ценовите оферти, са отстранени другите четирима участници - ДЗЗД „ СМР Калотина “ (с сътрудници „ Бест Брокерс “ ЕООД, „ Би Ес Проект “ ЕООД, „ Пътища и мостове “ ООД и „ Мидия Инфраструктурно Строителство “ ЕООД) - отстранено; ДЗЗД „ Калотина Груп “ (с сътрудници „ Джи Пи Груп “ АД и „ Инсепт Архитекчър “ ООД) - отстранено; ДЗЗД „ Полисмарт Калотина “ (с сътрудници „ Ел Смарт “ ООД и „ Политрейд Кънстръкшън “ ЕООД) - отстранено, и ДЗЗД „ Калотина Билд “ (с сътрудници „ Парсек Груп “ ЕООД, „ Екоинженеринг “ ЕООД и „ БГ Ленд Ко “ АД).
Планирано е посредством осъществяването на плана " Реконструкция на ГКПП-Калотина - Етап 2 " да се основат естествени условия за работа и повишение пропускателната дарба на митнически пункт „ Калотина “ и да се обезпечат нужните условия за осъществяване на функционалностите и дилемите на митническата администрация, свързани с надзор на артикули и товари.

Поради тази причина е планувано отчасти планиране и създаване на нови обособени трасета на пункта. Състоянието на съществуващата инфраструктура, обвързвана с местоположението на трасетата и местата за митническа инспекция, не е съобразена с новите условия при нараствания трафик на пасажери и транспортни средства, както и с увеличените функционалности и отговорности на митническите органи.
Договорът за първия стадий от реконструкцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ е подписан през септември месец 2018-та година и е на стойност 6,9 млн. лева с Данък добавена стойност. Изпълнителят е консорциум от същите участници: ДЗЗД „ КРК – Калотина “.
Преди към три седмици министър председателят Бойко Борисов посети обекта и написа във Facebook профила си следното: " Тече рационализация на гранично контролно-пропускателния пункт „ Калотина “. Това е първият му ремонт с подобен мащаб от повече 30 години насам. 95% от дейностите по първата му фаза са изпълнени. Реорганизира се обработката на товарни коли, инсталират се нови везни. Създават се по-добри условия за по-бързо прекосяване на пасажери и транспортни средства. До дни ще бъде подписан контракт за втората фаза на ремонта, която е на стойност 30 893 200 без Данък добавена стойност. Ще се свърже строящата се Автомагистрала Европа с граничния пункт. Ще бъдат построени нови трасета за пасажери и товарни коли, както и цялостна нова инфраструктура. В момента през „ Калотина “ минават към 1400 товарни автомобила на денонощие. След привършване на ремонта потенциалът на пункта доста ще се усили. Това ще е доста потребно за бизнеса, за хората и за туризма. С разширението и модернизирането на " Калотина ", с дострояването на Автомагистрала „ Европа “ от и за България ще се пътува доста по-бързо ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР