“Добро утро на всички. За съжаление, темата на деня не

...
“Добро утро на всички. За съжаление, темата на деня не
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Колеги, от нас започва примерът! Имате 1 седмица, искам промени и мерки

“Добро утро на всички. За страдание, тематиката на деня не е добра “, това разгласи министър председателят акад. Николай Денков в откритата за медиите част от днешното държавно съвещание. Той насочи послание към разнообразни групи от обществото във връзка последните случаи на принуждение у нас.
„ Днес за следващ път хората в България са гневни и имат съображение. Защото сме очевидци на следващото садистично деяние, което е останало неусетно от правосъдната система “, съобщи Денков за случая с 18-годишната Дебора от Стара Загора и последвалите митинги в цялата страна.
„ Шокиращо е както безразличието към непознатата болежка от длъжностни лица, по този начин и гласовете на поддръжка, въпреки и редки, към това незаконно действие, които се появиха през последните дни. Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, с цел да спрем настъплението на експанзията и болката в нашия живот. Във връзка с това разпореждам на министрите на правораздаването, министъра на вътрешните работи, министъра на труда и обществената политика и министъра на образованието и науката през идната една седмица деликатно да прегледате това, което не работи във вашите системи, и да предложите промени, с които да променим тази отрицателна наклонност. Моля ви да отбележите и ограничения, които не са единствено в региона на държавното управление и които засягат и другите институции.
Очаквам силите на реда да употребяват мощ тогава и единствено тогава, когато е безусловно належащо. А в останалото време да бъдат мощ на положителното. Който не схваща разликата, няма място в системата на вътрешните работи. Това е, което зависи директно от нас – от държавното управление. В допълнение, приканвам народните представители да одобряват верните закони, които пазят жертвите и не оставят малки врати за изплъзване на насилниците.
Призовавам правосъдната система, прокурорите и съдиите, да употребяват пълномощията си, с цел да пазят жертвите, а не насилниците. Защото хората желаят правораздаване, а не незаинтересованост и равнодушие към човешката болежка.
Родители и учители, от вашия персонален образец зависи какви ще израснат нашите деца. Училището е място що се касае за обучение, толкоз и за образование. Една ваша добра постъпка, която децата ще запомнят за цялостен живот, значи доста повече от 10 урока по морал “, сподели министър-председателят.
Той се обърна и към медите и известните персони в обществените мрежи: „ Вие може да помогнете доста, като показвате положителното и красивото и не рекламирате насилието. “
„ Колеги политици, нямаме право да се възмущаваме от деянията на принуждение, в случай че ние самите обществено се държим като нападателни насилници. За жал, в последно време това се случва доста постоянно. Нека и ние да дадем позитивния образец, който се чака от нас “, заключи министър председателят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР