Добрите сърца на горнооряховци направиха възможно 320 души да получат

...
Добрите сърца на горнооряховци направиха възможно 320 души да получат
Коментари Харесай

320 души получиха пакети с храна от кампанията „Великден за всеки“ в Горна Оряховица

Добрите сърца на горнооряховци направиха допустимо 320 души да получат пакет с храна точно на Великден. Кампанията „ Великден за всеки “, в която доброволците от „ отГОворните “ оказват помощ за идеята на омбудсмана на Република България да обезпечи поддръжка за възрастните хора, мина сполучливо в железничарския град. Това сподели Даниел Божанков след края на благотворителната акция.

Заедно с екипа на Домашния обществен патронаж към Община Горна Оряховица екип на „ отГОворните “ посети в домовете им 320-те консуматори на обществената услуга. На всеки от тях беше връчена торба с артикули, събрани в шестте дни на акцията. През тях в специфични колички в магазините на „ Кауфланд “ и „ Лидъл “ всеки клиент можеше да купи и остави пакети фасул, брашно, леща, олио, макарони, консерви и други трайни хранителни артикули. Събрани бяха над 4000 артикули, които бяха разграничени поравно сред нуждаещите се възрастни хора в общината. Обхванати са самотноживеещи и хора в тежко обществено състояние в града и в обитаемоте места.

„ Благодарим на всеки, който пристигна при количката даже и с малко подаяние, тъй като знаем, че е направено от сърце “, обърна се към своите съграждани Даниел Божанков. Той не скри, че млади фамилии са дарявали цели колички, цялостни с артикули. „ За нас беше значим житейски урок да се срещнем с възрастните хора и да поговорим с тях. Например Сийка Иванова, която кипи от жизнеспособност и след няколко дни ще навърши 99 години “, сподели още Даниел Божанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР