Добрич. Караул на паметта“ по повод 153 години от смъртта

...
Добрич. Караул на паметта“ по повод 153 години от смъртта
Коментари Харесай

„Караул на паметта“ по повод 153 години от смъртта на Стефан Караджа организираха в Добрич младежи и техни преподаватели

Добрич. „ Караул на паметта “ във връзка 153 години от гибелта на Стефан Караджа проведоха в Добрич младежи и техни преподаватели, съобщи кореспондентът на Радио „ Фокус ” – Варна .

Инициативата „ Караул на паметта “ не за първи път прави съпричастни добруджанци и посетители на града към персони и бележити моменти от нашата история. Тя беше подета от учители и възпитаници от ЕГ „ Гео Милев “. Днес те още веднъж възкресяват историческата памет пред мемориала на Караджата. Идеята за тази форма на другарство с обществеността става все по-популярна и се осъществя и от други учебни заведения в Добрич.

Днешният часовой осведоми любознателните за малко познати обстоятелства и моменти, свързани с личността и делото на Стефан Караджа. Учениците и преподавателите им Надежда Иванова и Стела Андреева са подготвили вестник, който е бил публикуван през 1935 година Всеки, който посещаваше шатрата на днешния „ Караул на паметта “, имаше опция да получи образец от печатното издание. Негови редактори са Траяна Димитрова и Гергана Василева. И двете са от 12 клас на езиковата гимназия в Добрич. Те споделят, че редакторската работа за тях е била прелестно прекарано време, носещо задоволство, а не ангажимент по обвързване. Любознателните жители имаха също късмет да получат с изключение на вестник и родословна карта, с което се предизвика вниманието им и желанието да изследват кои са били техните предшественици.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР