Добре разбърканата и овкусена салата сервирайте в чинии и украсете

...
Добре разбърканата и овкусена салата сервирайте в чинии и украсете
Коментари Харесай

Салата от патладжан и кускус

Добре разбърканата и овкусена салата сервирайте в чинии и украсете с листенца магданоз и топчета от двете намачкани сирена смесени с ароматните билки.

Необходими Продукти

● патладжани - 2 бр. огромни
● олио - 3 с.л.
● кускус - 190 г
● вода - 400 мл
● зехтин - 6 с.л. или на усет
● лимон - 1 бр.
● магданоз - 4 с.л. раздробен
● чесън - 2 - 3 скилидки или на усет
● сол - на усет
● кимион - 2 щипки, на прахуляк
● крема сирене - 90 г
● сирене - 50 г бяло саламурено
● билки - на усет

Начин на подготвяне

Изпечете патладжаните, намазани с малко олио и откакто са подготвени, ги обелете. Оставете да изстинат и нарежете на едри части или кубчета.

Кускус използвайте от мароканския, който е дребен и не се нуждае от варене. За да го приготвите, е нужно единствено за заврите водата с малко сол и да попарите кускуса в съд със затворен похлупак. След към 15 минути, махнете капака и би трябвало да няма останала вода - всичката се е абсорбирала. Ако въпреки всичко видите, че кускуса не е всмукнал всичката течност, оставете за още малко време под похлупак.

Следва да сипете малко зехтин и сол и хубаво да разбъркате с вилица, с цел да се отделят всички зрънца и да не са спластени.

Когато сте подготвени, смесете патладжана с кускуса, накълцания магданоз, пресован чесън, кимион на прахуляк, изцеденият лимон, още зехтин и сол.

Добре разбърканата и овкусена салата с кускус сервирайте в чинии и украсете с листенца магданоз и топчета от двете намачкани сирена смесени с ароматните билки.

Вкусотия!

Много апетитна патладжанена салата, идеална за чаша вино.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР