Добре дошли в света на разкошните плодови тортиНеобходими Продукти● за

...
Добре дошли в света на разкошните плодови тортиНеобходими Продукти● за
Коментари Харесай

Желирана торта с крем и ягоди

Добре пристигнали в света на луксозните плодови торти

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.

за крема


● прясно мляко - 500 мл
● жълтъци - 4 бр.
● брашно - 3 с.л.
● захар - 1 ч.ч.
● ванилия - 1 бр.
● сметана - 100 мл течна
● желатин - 1/2 пакетче (5 г)

за ягодовото желе


● ягоди - 500 г
● захар - 1/2 ч.ч.
● лимони - сокът от половин лимон
● желатин - 1 пакетче (10 г)

Начин на подготвяне

Започваме с приготвянето на блата. Разбиваме белтъците с половината захар и в друга купа жълтъците с останалата. Смесваме двете и към тях прибавяме брашното, което пресяваме на части. Объркваме всичко с шпатула или дървена лъжица.

Застиламе с хартия за печене форма със свалящ ръб и леко намасляваме. Изсипваме сместа за блата и печем в загрята фурна на 160 градуса за 30-35 минути. Оставяме готовия блат да се охлажда и започваме приготвянето на крема.

Затопляме млякото. Разбъркваме в купа жълтъците, захарта, ванилията, брашното и започваме да прибавяме по малко от топлото мляко, с цел да се темперира сместа. Изсипваме я при останалото мляко на котлона и бъркаме, до момента в който се сгъсти кремът.

Накисваме желатина в 4-5 с.л. вода за към 10 минути и го прибавяме към леко охладения крем. Накрая разрушаваме сметаната и я объркваме с крема. Изстиналия блат слагаме във форма за торта, от горната страна разстиламе крема и слагаме в ледник за 30 минути да стегне.

Почистваме и нарязваме ягодите, поръсваме ги с малко захар. След 20 минути отцеждаме сока (трябва ни 1/2 ч.ч.), в случай че е по-малко прибавяме вода. Към него прибавяме захарта, сока от лимона и кипваме на котлона.

Приготвяме желатина съгласно напътствията на опаковката и го прибавяме към ягодовия сироп. Нареждаме ягодите върху тортата и заливаме плодовата торта с охладения сироп.

Желираната торта с крем и ягоди е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР