Добре дошли в клуба на любителите на турските десерти, където

...
Добре дошли в клуба на любителите на турските десерти, където
Коментари Харесай

Оригинален турски кадаиф с пухкав крем

Добре пристигнали в клуба на феновете на турските десерти, където втора порция автентичен турски кадаиф с бухнал крем е наложителна

Необходими Продукти

● кадаиф - 300 г
● масло - 100 г разтопено
● захар - 5 с.л.
● орехи - 1 1/2 ч.ч.

За крема


● прясно мляко - 1 л домашно
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 4 с.л.
● царевично нишесте - 3 с.л.
● жълтък - 1 бр.
● готварска сметана - 200 мл
● ванилия - 1/2 шушулка или 1 пакетче

Начин на подготвяне

Маслото, което е разтопено, се прибавя към кадаифа.

Орехите може да се пасират, а може и единствено да се начукат на дребно - според от усета. Те дружно със захарта също се прибавят към горните две съставки и всичко се обърква леко. Оставя се настрани, с цел да попият ароматите на маслото и орехите в кадаифа.

Кремът се подготвя, като прясното мляко се изсипва в тенджера, към него се прибавя и захарта. Изчаква се да заври, като задачата е захарта да се разтвори.

Брашното и нишестето се смесват и се разрушават в купичка дружно с малко от прясното мляко. Когато се разтворят и няма бучки, купичката се изсипва в тенджерата и непрекъснато се бърка, до момента в който кремът се сгъсти.

Най-накрая се прибавя и жълтъкът, като след неговото добавяне, кремът може да се в профил от котлона. Изчаква се хубаво да изстине и към него се прибавя сметана и ванилията. Ако употребявате прясна ванилия, тя би трябвало да се прибави още когато кремът се вари, и след това да се в профил.

Взима се тавичка. Намазнява се и се реди половината от кадаифа. Върху него се изсипва кремът. Най-отгоре се поставя другата половина и се поставя да се пече на 180 градуса, до момента в който кадаифът от горната страна се зачерви.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР