Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка

...
Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка
Коментари Харесай

Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и Сороса, а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 5 души

Добрата вест е, че 49-ото Народно събрание ще излезе в отмора до няколко дни и доколкото е допустимо престижът на парламентаризмът ще бъде непокътнат

Парламентът замязя на цирк, а депутатите едвам не се сбиха. В последните часове те обсъждаха отчета за контракта с „ Боташ “ и наподобява продължителния ден изнерви до краен лимит националните избраници.

Всичко стартира от имитация на Цончо Ганев от „ Възраждане “. „ Първият ред на ПП-ДБ, същите тези, отпред със Сороса Христо Иванов, нещото от запаса Атанасов, и който и да било различен, са на отворена среща в Благоевград. Обаче в това време им тече заплатата тук. И цената ще я заплати обществото “, възмути се Цончо.

„ Сороса да е тук, Асен Василев да е тук, Кирчо да е тук, и всички други, които са на отворена среща в Благоевград. Оставка, неможачи! “, прикани депутатът от „ Възраждане “

Отговор от името на ПП-ДБ му даде Венко Сабрутев. Той посочи, че срещата с жителите е едно от главните отговорности на депутатите, само че комфортно пропусна да спомене, че това би трябвало да се случва в други дни,  не в тези на парламентарен надзор.

„ Г-н Цончо би трябвало да отговори на един различен въпрос: Къде е Копейката? Къде е Копейката? “, с плач сподели Сабрутев.

Думите му накараха депутатите от „ Възраждане “ да наскачат от местата си и в залата настана блъсканица. Част от депутатите на „ Възраждане “ потеглиха към Сабрутев със закани. „ Ела бе “.

Росен Желязаков изчака търпеливо пристрастеностите да се успокоят. „ Извини се, бе “, чу се от групата на „ Възраждане “.

„ Колкото и да се напъваш, за теб ще останат единствено дръжките на ябълките “, извика Ивайло Папов към Сабрутев, който даже не ги поглеждаше. „ Ще ти кажа една копейка! На майка си ще викаш копейка, ей “, чу се различен възклик от залата.

Росен Желязков помоли Цончо Ганев да въдвори ред в групата си и наложи забележка на Сабрутев.

За да е циркът цялостен малко по-рано през днешния ден бургаската депутатка Даниела Божинова подвигна нещо като митинг пред Народното събрание, с едвам 7 души – 6 протестиращи и 1 снимащ. Според стачкуващите гласуваните през днешния ден законодателни промени нарушавали екологичното законодателство. Според съперниците им обаче по този начин се поставя завършек на така наречен „ зелен рекет “.

Припомняме, че Даниела Божинова е съпредседател на " Зеленото придвижване ". Тя стана народен представител от ПП-ДБ, а преди няколко дни разгласи, че напуща обединяването, очевидно смятайки, че има сериозна електорална поддръжка, която да ги трансформира в политически фактор.
 Това ли остана от " зелените " - Тома Белев и още няколко човека
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР