До вторник ще станат ясни резултатите от проверката по скандала

...
До вторник ще станат ясни резултатите от проверката по скандала
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Ще бъда безкомпромисен по скандала с БГ ТОЛ

До вторник ще станат ясни резултатите от инспекцията по абсурда в БГ ТОЛ, чийто чиновник наскърбяваше чужденец при прекосяване през Дунав мост при Русе. Това заяви министърът на регионалото развиване Гроздан Караджов. Той се ангажира да бъде праволинеен. В събота той се срещна с жители и изслуша техните проблеми в границите на първата си отворена приемна.

" Още през вчерашния ден съм реагирал със своя заповед, в която преди всичко бих желал да се ревизира за какво по сходен нахален и по този начин невиждано недодялан метод се е отнесъл служителят на БГ ТОЛ в тази ситуация към непознат жител. Поискани са му пояснения и в понеделник изтича законовият период, в който той би трябвало да ги съобщи ", съобщи Гроздан Караджов пред Българска национална телевизия.

По думите му решението за този вид държание ще бъде изрично, откакто бъдат получени пояснения.

" Повече ме тормозят други моменти в този сигнал. На първо място за какво, съгласно сведенията на заявителя, е имало искане за кешово заплащане и най-много дали тези кешови заплащания отиват в бюджета или в джоба. Така че, това е разказано в моята заповед, като специфичен миг за проучване - има ли корупция. На трето място ме интересува дали броят на влезлите товарни коли подхожда на броя платени толове ", добави Гроздан Караджов.

Според него това е може би най-обезпокоителната страна на този сигнал.

" Ако се окаже, че има фрапантно разминаване сред влезлите коли, примерно посока Турция през Русе за Румъния, както и в противоположна посока, през русенското контролно-пропусквателен пункт и събраните тол такси, това към този момент ще бъде доста неприятен сигнал за АПИ. Ще има доста съществени ограничения от моя страна ", сподели още районният министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР