До края на тази седмица се очаква да приключи умъртвяването

...
До края на тази седмица се очаква да приключи умъртвяването
Коментари Харесай

Над 600 000 лв. ще струва ликвидирането на огнището на птичи грип в Дебелец

До края на тази седмица се чака да завърши умъртвяването и загробването на 400 000 кокошки носачки от птицефермата в град Дебелец, където преди седмица беше записано огнище на птичи грип. Над 600 хиляди лв. ще коства на страната ликвидирането на огнището.

Близо 100 индивида са ангажирани в мероприятията по ликвидирането на огнището на птичи грип в най-голямата птицеферма в област Велико Търново. В момента се умъртвяват и загробват птиците и торовата основа. Идната седмица ще бъдат загробени и яйцата и фуражите от птицефермата в Дебелец, съобщи за БНР доктор Станимир Спасов, шеф на регионалната дирекция на Агенцията за сигурност на граните.

Той уточни, че продължава пробонабирането от десетте останали промишлени птицеферми в три и десеткилометровите охраняема и следена зона. До в този момент няма позитивни проби за птичи грип при тях. Работи се по няколко версии по какъв начин болестта е хроникална във фермата за кокошки носачки в Дебелец. Няма заплаха за хората, припомниха от БАБХ, предае БНР. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР