До 400 000 души са останали в северната част на

...
До 400 000 души са останали в северната част на
Коментари Харесай

Блинкън в Аман: Спиране на огъня в Газа ще даде на Хамас да се прегрупира и нападне отново

До 400 000 души са останали в северната част на Газа, където са съсредоточени израелските удари, сочат американски данни.

В Аман министрите на външните работи на Йордания, Египет, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Катар организираха взаимна среща с държавния секретар на Съединените щати Антъни Блинкен. Дипломатите потвърдиха единната си позиция за неотложно помирение в бойните дейности и неотложен филантропичен достъп до линията Газа. В диалозите взе участие и палестински представител. Американският и катарският пратеници са разискали напъните за освобождение на заложници на Хамас.

Часове преди този момент палестинските управляващи оповестиха за гибелен израелски удар против ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение в северната част на Газа, което е служело за леговище на цивилни. 15 души са починали, а десетки са ранени, към този момент няма коментар от израелската войска.

Палестинските здравни управляващи оповестиха, че жертвите на израелските удари против Газа са близо 9500. От тях съвсем 4000 са деца и подрастващи. 

Обиколката на американския държавен секретар Антъни Блинкън в Близкия изток планува и среща с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР