Дни преди Възкресение Христово Община Мездра награди участниците в конкурса

...
Дни преди Възкресение Христово Община Мездра награди участниците в конкурса
Коментари Харесай

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

Дни преди Възкресение Христово Община Мездра награди участниците в състезанието за великденска декорация " Писан, пъстър Великден - 2024 ", проведен взаимно с Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните (МКБППМН).
 
В състезанието взеха присъединяване 8 детски градини, 5 учебни заведения и 12 читалища от общината. Съгласно регламента, те създадоха екстериорна великденска декорация, с която украсиха фасадите и публичните пространства пред просветителните и културните институции. В интервала 16-21 парил потребителите на Facebook имаха опция да гласоподават за фотосите с великденските украси на страницата на Община Мездра в обществената мрежа.
 
 Конкурс за великденска декорация Конкурс за великденска декорация " Писан, пъстър Великден " Източник: Община Мездра
Конкурсът " Писан, пъстър Великден - 2024 " е продължение на взаимната самодейност на Община Мездра и на МКБППМН " Създавай, а не разрушава! ”, която има за цел да подтиква творчеството и креативните изяви на жителите на общината, както и да насърчи опазването на обитаемоте места от вандалски прояви.
 
" Най-хубавото на тази самодейност е, че 25 детски градини, учебни заведения и читалища се включиха в състезанието, сподели по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет " Социално развиване и филантропични действия " в Община Мездра. И съвсем няма обитаемо място в общината, което да не е празнично украсено. Тези екстериорни украси са направени с напъните на деца, възпитаници, учители, родители, читалищни дейци.
 
Няма по-ценен урок за децата ни от персоналния образец, който всеки от нас дава. Когато силата на младостта бъде подкрепена от опита в изобретателни креативен процеси, резултатите са забележими, съзидателни и красиви ".
 
 Община Мездра награди участниците в състезанието за великденска декорация Община Мездра награди участниците в състезанието за великденска декорация " Писан, пъстър Великден " Източник: Община Мездра
Всички участници в състезанието получиха грамоти и лакомства - комплекти козунак, шоколадови яйца и зайчета, а спечелилите в трите категории: ДГ " Роза " - гр. Мездра, СУ " Св. Климент Охридски " - с. Зверино и НЧ " Факел-1926 " - с. Зверино, и предметни награди - три огромни яйца от стиропор, които деца и възпитаници от локалните детски градини и учебни заведения изрисуваха с великденска краски. Наградите връчиха Нели Минева и Борислава Христова, заместник-кмет " Икономическо развиване, индустриални вложения и превоз " в Община Мездра.
 
Представители на МКБППМН раздадоха на присъстващите 300 просветителни брошури на тематика " Превенция на експанзията измежду децата ".
Поздравителна стратегия изнесоха Вокална група " Детски свят " - младши и Мажоретен състав при Център за поддръжка за личностно развиване и Вокална група от ОУ " Христо Ботев " - Мездра. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР