Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за

...
Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за
Коментари Харесай

Кирил Петков каза чия е заслугата Нидерландия да обърне позицията си за Шенген

Днешното решение на държавното управление на Нидерландия да поддържа България за участие в Шенген е еднопосочна висока оценка за работата на България, написа в профила си във Facebook съпредседателят на " Продължаваме промяната – Демократична България " Кирил Петков.

" От години ревниво Хага настояваше България да вземе съответни ограничения за господство на правото. Днес виждаме, че дейностите на държавното управление и Народното събрание ни са възвърнали доверието в България ", се показва още в обявата.

" Поздравления за триумфа на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, както и за всички, които с екипна работа способстваха за това. Благодаря на Марк Рюте, че повярва в силата на нашата политическа воля ", написа още Кирил Петков.

По-рано в петък Нидерландия се съгласи България да се причисли към Шенген, съобщи Ройтерс.

" Щастливи сме да съобщим, че през днешния ден нидерландското държавно управление осведоми Народното събрание за поддръжката си за присъединението на България към Шенген. Нидерландия към този момент изрази поддръжката си за Румъния през декември 2022 година Поздравявамe и двете страни за добре свършената работа! ", се споделя в позиция на посолството на Нидерландия в Румъния.

В позицията на кабинета до депутатите се споделя: " България е подготвена да се причисли към Шенгенското пространство ".

Държавният секретар Ерик ван дер Бург в писмо до Камарата на Представители акцентира:

" Тъй като по-рано установихме, че България извършва конституционни промени по резистентен метод, ние заключаваме, че България дава отговор на условията за присъединение и може да се причисли към Шенгенското пространство ".

Нидерландия счита, че е значимо България " да продължи да работи за здрави външни граници ", добавя държавният секретар. Страната счита, че след присъединението на България, е нужен мониторинг за ръководството на границите и върховенството на закона.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР