Днес в Благоевград се проведе регионална конференция на тема Прибери

...
Днес в Благоевград се проведе регионална конференция на тема Прибери
Коментари Харесай

Новият областен управител Георги Динев участва в регионална конференция на ИА „Главна инспекция по труда“

Днес в Благоевград се организира районна конференция на тематика „ Прибери се вкъщи след работа! Там някой те чака. “ Повод за конференцията е извършената при започване на месец февруари 2024 година осведомителна акция, по самодейност на ИА „ Главна ревизия по труда “ с поддръжката на Министерството на труда и обществената политика, отдадена на трудовия травматизъм.

Областният шеф на област Благоевград Георги Динев поздрави уредниците и участниците в конференцията. „ Наистина би трябвало да бъдем извънредно съсредоточени и фокусирани върху тематиката на днешния конгрес, тъй като тя касае най-важното, а точно опазването на човешкия живот. Убеден съм, че в случай че работим в екип и с общи старания, можем да сведем равнищата на трудовия травматизъм до най-малко, а за какво не и до нула. Уверявам Ви, че в мое лице, като Областен шеф на област Благоевград, имате един сътрудник и съидейник, с цел да може тази акция да доближи до колкото се може повече работодатели, институции и работещи хора, да повишим равнището на осведоменост, за понижаване на трудовия травматизъм до нула “, акцентира регионалният шеф.

По време на форума бяха разисквани разпоредбите за безвредна работа и какъв брой значимо е тяхното съблюдаване, с цел да се ограничи трудовият травматизъм. Посочени бяха най-честите аргументи, водещи до злополуки, както и взаимните дейности по отношение на предварителната защита им и положителните практики.

Изпълнителният шеф на ИА „ Главна ревизия по труда “ Екатерина Асенова означи, че в по-голямата си част трудовите злополуки са предотвратими, в случай че бъдат спазвани разпоредбите за безвредна работа и моли за създаване на среда на непоносимост към неспазването на здравословните и безвредни условия на труд.

Националната акция „ Прибери се вкъщи след работа! Там някой те чака. “ започва през месец февруари 2024 година по самодейност на Главна ревизия по труда и се провежда с поддръжката на Министерството на труда и обществената политика. Предстои организирането на районни конференции и в други регионални градове в страната.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР