Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления До

...
Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления До
Коментари Харесай

Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите

Днес следобяд ЦИК ще се произнесе по тези заявки

До момента имаме подадени заявки от две партии за изтриване на регистрацията им за изборите, съобщи на брифинг заместник-председателят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.  Едната е партия „ Правото “, която е записана и за двата типа избори, другата е „ Републиканци за България “, която е записана единствено за присъединяване в изборите за Народно заседание. Днес следобяд ЦИК ще се произнесе по тези заявки, сподели Матева. 

Днес изтичат много значими периоди. Единият от тях е, че всички партии, обединения, инициативни комитети, които са регистрирани за присъединяване в изборите за Европейски парламент и Народно заседание, следва да подадат документи до 17:00 ч. за регистрация на кандидатските листи. За членове на Европейския парламент - в ЦИК, а за народни представители - в районните изборни комисии. Днес би трябвало да завърши регистрацията на самите кандидатски листи, напомни Матева. 

До момента в ЦИК за членове на Европейския парламент документи за регистрация са подали 24 партии и обединения и един предприемчив комитет, издигнал самостоятелен претендент. Подадена е и подписка, която се ревизира. След като се върне резултатът от инспекцията, ще бъде взето надлежно решението за регистрация, уточни още заместник-председателят на ЦИК. 

Росица Матева уточни, че на уеб страницата на ЦИК има подраздел „ Кандидатски листи “, където е оповестена информация за всички регистрирани претенденти. 

Листите се обновяват непрестанно. В момента, в който се вземат решения, се разгласяват на нашата страница, сподели тя.

На 8 май от 16:00 ч. ще бъде изтеглен жребият, с който ще се дефинира номерът на всички партии и обединения, както и самостоятелни претенденти, регистрирани в ЦИК за членове на Европейския парламент, с който ще вземат участие в бюлетината.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР