Днес си спомняме за незабравимата Мерилин Монро, чийто живот особено

...
Днес си спомняме за незабравимата Мерилин Монро, чийто живот особено
Коментари Харесай

Прокълнатите вещи на Мерилин Монро, които носят нещастие години след смъртта ѝ

Днес си спомняме за незабравимата Мерилин Монро, чийто живот изключително към края си е белязан от абсурда и нещастието. Последните години на безконечния секссимвол са дотам обхванати в тайнственост, че се счита даже, че някои нейни движимости са прокълнати и носят неприятна сила на новите си притежатели.

Повод да си напомним удивителни обстоятелства от биографията на кинодивата стана изборът на Ким Кардашиян да се появи на Мет Гала преди дни с емблематична рокля на Монро.

Чудим се дали прелестният тоалет, с който Кардашиян обра овациите на аления килим, ще й донесе неприятен шанс, имайки поради, че някои движимости на Мерилин имат неприятна популярност поради нейната карма. Ето някои от тях:

Прокълнатата рокля с пъстър принт

Холивудската звезда си отива ненадейно от този свят при загадъчни условия през 1962 година Малко преди този момент тя трябвало да се снима в комедия, на чиято снимачна площадка точно се появява с тази рокля неведнъж.

Работата по лентата Something’s Got to Give не тръгнали добре още през цялото време. Още при четенето на сюжета синузитът на актрисата се обострил, заради което фотосите неведнъж били прекъсвани и отлагани. За 32 дни Мерилин се появила на снимачната площадка 12 пъти, а материалът с нейно присъединяване, кадърен за монтаж, бил единствено 7 минути. Поведението на актрисата било неуравновесено, тя страдала от меланхолия и злоупотребявала с алкохол и антидепресанти. Монро била непрекъснато разсеяна, не можела да си запомни текста, налагали се непрекъснати повторения за най-простите подиуми.

Проблемите с продукцията траяли, до момента в който на 5 август 1962 година Монро ненадейно умряла при неизяснени условия. Роклята, с която са свързани последните й не доста щастливи дни, се счита за прокълната. Години по-късно тя е продадена на търг за 353 000 $. До ден сегашен не е ясно кой я е купил.

Роялът от майката на Мерилин Монро

Колкото и звезден да ни се коства животът на Мерилин Монро, актрисата има нелек житейски път с персонални драми, водещ началото си от мъчно детство. Майката на Монро Гладис Бейкър била шизофреничка, вследствие на което бъдещата актриса израснала в приемни фамилии и приюти. До гибелта си тя живеела в непрекъснат боязън да не изгуби себе си и да не стане като майка си.

Когато Гладис дефинитивно била призната в клиника, единствената движимост, която останала за спомен на Мерилин от нея, бил белият роял. Тя й го подарила, до момента в който към момента била с всичкия си. Инструментът обаче се изгубил при преместванията и Мерилин дълги години го търсела. Когато най-сетне го разкрила, тя не се разделяла с него и го носела на всички места - това бил единственият и най-хубав спомен от сложното й детство.

Marilyn Monroe at her white piano. Her mother bought it for her as a child before being institutionalized. Marilyn tracked it down and bought it back as an adult. Mariah Carey owns it now and is taking care of it. She said, someday it will be in a museum.
— The Marilyn Diaries (@MarilynDiary)
През 1999 година роялът изненадващо бил препоръчан на търг. Купила го Марая Кери за рекордната сума от 662 500 $. Скоро по-късно обаче певицата почнала да се сблъсква с от ден на ден проблеми. През 2001 година тя била приета в болница поради нервозен срив и физическо безсилие. Малко по-късно й сложили и диагноза биполярно разстройство. По същото време пристигнал и първият неуспех на певицата - този на сингъла Loverboy. Междувременно таблоидите пишели, че певицата има суицидни мисли и че злоупотребява с опиати.

По-късно с смут Марая открила, че проблемите й почнали точно след закупуването на рояла и по тази причина тя бързо го премахнала от вкъщи си. По-късно в изявленията певицата признава, че инструментът пази тъмни секрети и избира да му се любува отдалече.

Дънките и ботушите на Мерилин

Томи Хилфигер обожава Мерилин Монро и през годините е закупувал на търгове доста от нейните движимости. Сред тях са дънки и каубойски ботуши, които след това подарил на Бритни Спиърс и Деми Мур. Русокосата певица се сдобила с скъпия подарък през 2007 година Колкото и необичайно да звучи, проблемите в персонален и професионален проект за Бритни почнали точно тогава. За Деми Мур не е известно по кое време е получила каубойските ботуши и повлияли ли са те ли на нейния живот в отрицателен проект.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР