Днес се навършват две години от руското нахлуване в Украйна.

...
Днес се навършват две години от руското нахлуване в Украйна.
Коментари Харесай

10 книги, които вече са свалени за продажба в Русия, но ние можем да си купим

Днес се навършват две години от съветското навлизане в Украйна. Пълномащабната война в Европа, която Москва стартира, наричайки я  " специфична военна интервенция ". Оттогава до момента законодателството в Русия се трансформира непрестанно и безобидни дейности се санкционират от управляващите - съгласно правозащитници повече от 20 хиляди съветски жители са били арестувани поради свои позиции. 

Идва редът и на книгите. На съветската книжарница " Мегамаркет " бил изпратен лист с 257 книги, които би трябвало да бъдат отстранени от продажба. Причината е, че  в тях има  " ЛГБТ агитация ". Списъкът е оповестен от журналистът Александър Плюшчев в Телеграм, а в него има и класики, посочва The Moscow Times.  Не е ясно кой упорства за изваждането от продажба на тези книги, само че въпреки всичко още в края на декември 2022 г.  Путин подписа закон, забраняващ пропагандата на ЛГБТ, педофилията и промяната на пола, а наказванията са съществени. 

Ето 10 творби, измежду които и класики, които ние - за благополучие - можем да си купим и прочетем без никакъв проблем. Можем да ги харесваме (или пък да не ги харесваме), да ги обсъждаме, да ги подаряваме. А това е скъпо.

" Неточка Незванова " от Фьодор Достоевски
Изд. Кръг

‌Единственият недовършен разказ на Фьодор М. Достоевски „ Неточка Незванова “ е умислен като огромно произведение.  Той разгласява началото на творбата, преди да бъде задържан и заточен в Сибир по съмнение за тайна активност против императора. Там той прекарва 10 години, а след завръщането си в Санкт Петербург по този начин и не възобновява работата си по този значим текст. 

Под формата на персонална изповед историята разкрива премеждията на дребната Неточка. От най-крехка възраст тя е принудена да опознае бедността и мизерията, да понесе гибелта на майка си и да бъде изоставена от татко си. На показ е извадено всичко – от най-красивото до най-страшното.



И още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР