Днес са матурите: Как се подготвят учениците и учителите? На

...
Днес са матурите: Как се подготвят учениците и учителите? На
Коментари Харесай

Днес са матурите: Как се подготвят учениците и учителите?


Днес са матурите: Как се приготвят учениците и учителите? На изпита по български език и литература познания ще покажат над 50 000 зрелостници.
Започват матурите за зрелостниците.
Притеснения за учениците, трескава подготовка за учителите. На изпита по български език и литература знания ще покажат над 50 000 зрелостници в 759 учебни заведения.
Снимка: bTV
Ангажирани са близо 13 000 квестори. Началото на изпита е в 8:30 часа. Изключително значимо е учениците да не закъсняват. А резултатите ще бъдат оповестени до 7 юни.
Залите, в които учениците ще бъдат
разпределени, са оборудвана с камери за видеонаблюдение. Ще има и квестори, които ще наблюдават за подсещане или преписване. В стаите към този момент са сложени и пликовете, в които учениците би трябвало да оставят своя багаж и персонален телефон.
И в последния ден преди изпита
абитуриентката Дорина е вкъщи и договаря материала от 11. и 12. клас. „ Часове преди матурата акцентирам на тезите и проектите, които сме писали и се надявам да изкарам отличен резултат над 85 точки “, споделя тя.

Между изпращането и бала зрелостниците от Френската гимназия в Бургас разискват и утрешната матура. Попитахме ги върху какво желаят да пишат.
„ За любовта и да е обвързвано с живота и
с житейския опит, да може да се даде образец през какво си минал самият ти “, споделя Елена Манолова, ученичка в 12. Клас.
През това време педагози подготвяха стаите за матурата.
„ Във всички стаи, в които има разпределени зрелостници, има сложени камери за видеонаблюдение. От защита няма потребност, тъй като имаме разпределени учители, квестори, които ще бъдат в коридора, по двама квестори в зала и това е задоволително. На входа също ще има квестори “, показва Неди Абрашева, шеф на ПГРЕ „ Г. С. Раковски “ в Бургас.
В София изпитът за децата със специфични
просветителни потребности може да бъде продължен.

„ То е единствено в стая, с цел да не бъде притеснявано. Освен квестор, има и още един човек, съветник, който при положение на потребност, поддържа детето психически, оказва помощ му, успокоява го “, споделя Елена Кърпачева, шеф на 22. СЕУ „ Георги Стойков Раковски “.
Тестът се състои от 22 задания с избираем отговор,
16 с къс свободен отговор и две с уголемен свободен отговор. Последният 41 въпрос включва есе по заложена тематика или интерпретативно съчинение върху една или няколко изучавани художествени произведения.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР