Днес не очаквам каквито и да е особени знаци, тъй

...
Днес не очаквам каквито и да е особени знаци, тъй
Коментари Харесай

Проф. Пламен Панайотов: Необходимостта от редовен кабинет с достатъчен хоризонт е очевидна

„ Днес не чакам каквито и да е особени знаци, защото позволявам, че дебатите ще се съсредоточат върху това, което е належащо за лъчение на ръководител на това национално заседание. Иначе, по отношение на нуждата то да излъчи постоянен кабинет с задоволителен небосвод за работа – мисля, че е явна за всички български жители. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria проф. Пламен Панайотов, някогашен вицепремиер, учител по наказателно право, по-малко от два часа преди старта на 49-ото Народно заседание.

 
Нормалното и предстоящото от забележителна част от българското общество, е да се излъчи постоянно държавно управление. Това е належащо, с цел да може да се организират постоянни политики и да се ръководи страната по метод в сходство с ползите на българските жители.
Според него, единият вид е първите две политически сили реализиран някакъв компромис и се обединят към това да излъчат държавно управление. Другият е всяка от тях да се опита сама, само че тогава ще би трябвало да разчитат не на една, а на повече от една други политически сили да ги поддържат.

Съдейки по опита от предходните парламенти, той е песимистичен по отношение на опцията това Народно заседание да гласоподава правосъдна промяна.

 
За да се организира правосъдна промяна, съгласно мен е належащо едно доста болшинство. Това не е работа, която може да се състои с ad hoc образувано болшинство. Важно е да се разбере, че под „ правосъдна промяна “ би трябвало да се реализира нещо, обвързвано с определяне на дефицитите в административното, наказателното и гражданското правосъдие. И след което вероятно да се видят всички измерения, свързани с кадровите позиции.
Отдавна Народното събрание следваше да излъчи своята квота във Висшия правосъден съвет, напомни юристът.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР