Днес кметът на Община Разград Добрин Добрев подписа с министъра

...
Днес кметът на Община Разград Добрин Добрев подписа с министъра
Коментари Харесай

Кметът на Разград подписа с регионалния министър три споразумения за финансиране на проекти

Днес кметът на Община Разград Добрин Добрев подписа с министъра на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова три съглашения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната стратегия за общински планове. Те са на обща стойност 4 352 858,41 лева без Данък добавена стойност.

Проектът „ Ремонт/рехабилитация на път RAZ 2110 / RAZ 1113 o.п. Разград-Дянково / ж.п. прелез Ясеновец – /III-205/ “ е на стойност 2 429 451,67 лева без Данък добавена стойност. Средствата са за: планиране, авторски контрол, строителен контрол и строително-ремонтни работи по трикилометровата права. Целта на плана е възстановяване и възобновяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед обезпечаване условия за сигурност на придвижването и положително отводняване на общинския път.

С възобновяване на пътна инфраструктура е обвързван и вторият план „ Реконструкция на ул. „ Странджа “ и прилежащите кръстовища в гр. Разград – Трети сектор от ул. „ Странджа “. Стойността е плана е 1 048 406.74 лева без Данък добавена стойност. Това е последният неремонтиран сектор от ул. „ Странджа “. Той стартира от кръстовището с бул. „ Априлско въстание “, а дължината му е 647.93 м. През последните години останалите два сектора от натоварената улица бяха изцяло актуализирани. Проектът планува преасфалтиране, съгласно нивелетното решение и замяна на капаците на ревизионните шахти, замяна на решетките на дъждоприемните шахти, покачване на спирателните кранове до ново планово равнище, нови тротоари.

Регионалното министерство отпуска средства и за осъществяване на „ Инвестиционен план в работна фаза за реорганизация на съществуващата пречиствателна станция за отпадъчни води в гр. Разград “. Предвидените средства са 875 000.00 лева без Данък добавена стойност. Те са за планиране, авторски и строителен контрол. Въз основа на плана ще се търси източник за финансиране на строително-ремонтните работи. Пречиствателната станция за отпадъчни води в град Разград /ПСОВ-Разград/ е проектирана и построена по класическата скица в интервала от 1964 година до 1974 година Въведена е в употреба през 1974 година Оставена в това положение пречиствателната станция не обезпечава непрестанно и надеждно филтриране на отпадъчните води , в сходство с условията на разрешителното за заустване. Многократно са установени обилни превишения на самостоятелните емисионни ограничавания и замърсяване с непречистени отпадъчни води на водоприемника р. Бели Лом, водещо до провали на речната флора и фауна .

Припомняме, че общо 7 плана на Община Разград са включени в Приложение № 3 към член 107, алинея 13 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година Те са на обща стойност 43 389 600 лева . В края на март бе отпуснато финансиране по първия от тях – „ Ремонт на общински път RAZ 1111 / III 204 Разград-Благоево/ граница общ./Разград Попово/ Еленово Дриново/III 204/ “. Финансирането е в размер 1 012 800 лв..

Останалите планове са:

  • „ Ремонт и доизграждане коритото на река Бели Лом в регулацията на гр. Разград “;
  • „ Изграждане продължение на ул. „ Дунав “ от ул. „ Свети Климент “ до кръстовището на бул. „ България “ и бул. „ Априлско въстание “ в Разград “ ;
  • „ Изграждане на ул. „ Дунав “ в сектора от ул. „ Паркова “ до ул. „ Свети Климент “.

Сезонна работа в чужбина: Труд без отмора, без контракт и за несигурна отплата

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР