Днес, 22 септември, в Долна Митрополия бе открито първото лицензирано

...
Днес, 22 септември, в Долна Митрополия бе открито първото лицензирано
Коментари Харесай

Откриха летище за спешна медицинска помощ по въздуха в Долна Митрополия

Днес, 22 септември, в Долна Митрополия бе намерено първото лицензирано хеликоптерно летище за образование на курсанти и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха . То се намира на територията на Висшето военновъздушно учебно заведение. Това оповестиха от министерството на защитата.

На откриването участва и военният министър Тодор Тагарев. Той уточни, че са заделени над 2 милиона лв., с цел да може Военновъздушното учебно заведение да придобие два образователни хеликоптера и по този метод да се обезпечи изцяло потенциала за оказване на спешна помощ по въздуха. По думите му хеликоптерите ще се употребяват и за подготовка на водачи на Военновъздушни сили.

Министърът засегна и тематиката за модернизацията на българската войска. Той акцентира, че най-значимият и огромен план е закупуването на самолетите F-16. Тагарев посочи и значимостта на реализирането на плана за пазаруване на нова бойна машина за пехотата.

Този план е значим, освен с цел да създадем три механизирани батальонни бойни групи в една бригада, а и да се включим с оперативно съвместима техника във всички съюзни начинания, които в настоящия миг са ориентирани в наша отбрана, да покажем на младежите, че те биха могли да служат в една съвременна войска и да повишим интереса към военната работа, с цел да може да решим въпроса с некомплекта, добави министъра.
 Бюджет за защита над 2% от Брутният вътрешен продукт и следващата година даде обещание Тагарев
Бюджет за защита над 2% от Брутният вътрешен продукт и следващата година даде обещание Тагарев

МО ще продължава да влага в развиването на лечебните заведения от системата на ВМА
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР