Джуно, Аляска (AP) — Кори Хюз се премести в отдалечено

...
Джуно, Аляска (AP) — Кори Хюз се премести в отдалечено
Коментари Харесай

Високите разходи за живот и липсата на пенсия натоварват учителите в Аляска. Дали бонусите ще им помогнат да ги задържим?

Джуно, Аляска (AP) — Кори Хюз се реалокира в отдалечено село в Аляска, с цел да преподава и с наслада би останал и се пенсионира там, в случай че можеше да си го разреши — макар тъмните зими и обстоятелството, че банята за неговата жилищна единица в постройката на учебната детска градина има мивка, която стига до коленете му.

Но Аляска е единственият американски щат, който не предлага пенсия на учителите, а откривателите споделят, че заплащането и компенсациите на учителите не са в крайник с други страни. Хюз си е купил къща в Охайо и се чуди какъв брой дълго може да остане в Нунапитчук, югозападното село в Аляска с население от 525 души, което е обикнал.

„ Преподавах седем години и пенсионирането ми даже нямаше да ми стигне, да вземем за пример, няколко месеца, ” сподели Хюз, 28. „ Така че знам, че времето ми тук ще би трябвало да завърши в един миг, евентуално по-рано, в сравнение с по-късно. ”

Финансирането на учебните заведения господства в Законодателния орган, до момента в който законодателите се срещат на съвсем 1000 благи (1600 кило...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР