Джошуа Милтън Блахий, на снимката по-горе, е проповедник, който живее

...
Джошуа Милтън Блахий, на снимката по-горе, е проповедник, който живее
Коментари Харесай

Генерал Бът Нейкет – масовият убиец, който стана евангелист

Джошуа Милтън Блахий, на фотографията нагоре, е просветител, който живее в Гана и който на 30 септември 2020 година ще навърши 49 години. Около три десетилетия по-рано обаче той беше доста по-различен човек от явно смирения набожен мирянин, който е през днешния ден. Всъщност толкоз друг, че в случай че го попитате дали би трябвало да бъде изправен пред Съда за поравата на индивида в Хага по обвинявания във военни закононарушения, неговият персонален отговор ще е „ да “.

Когато е на 11 години Блахий е отдаден като първосвещеник на племето Сарпо в родината си Либерия. Посвещението, споделя Блахий, включва ужаси, които биха предиздвикали даже най-железния корем да се обърне. Както споделя в. Daily Mail, Блахий, чисто гол от самото начало, би трябвало да убие момиче, което е не доста по-младо от него по това време. Убийството бе част от ритуално жертвоприношение, което продължава няколко дни, като кулминационната точка му е в това той да изяде сърцето му, както и някои други елементи от тялото. Изпълнявайки тази задача, той се издигна до позиция на локална популярност. В късните си тийнейджърски години пък Блахий става основна фигура и военачалник в Първата освободителна революция.

Блахий вярваше, че да влезе в борба, носейки безусловно нищо с изключение на револвер и чифт ботуши, ще го направи непроницаеми за патроните. Според него непокритата със нищо кожа е освен задоволителна ризница, само че и идеална във всяко едно отношение за въоръжена борба – по тази причина освен той, а и неговите бойци се биеха единствено с оръжие в ръка. Отрядът му получи прякора Голият батальон, а той надлежно става Генерал Чисто Гол.

Но въпреки този прякор сигурно да заслужава странността си, най-значителното от живота на Блахий няма по какъв начин да не са зверствата, които той прави в името на войната. Както беше маркирано в цитираната нагоре публикация на Daily Mail, армията на Блахий е формирана най-вече от деца – група, която той елементарно съумя да трансформира в най-лошия тип убийци. За задачата той признава, че ползва жесток предвоенен обред.

В друго изявление той споделя:

Блахий показва въздействието на Сатаната като съществена движеща мощ на неговата полуда. Дяволът, твърди Блахий, му се явил и му наредил да продължава да прави сходни жертви и всичко останало, което прави – в това число да яде сърцата на децата, които е жертвал – с цел да завоюва и поддържа силата си.

Освен това обаче той твърди, че през 1996 година Исус също му се явява и му споделя, че в случай че не се покае, ще почине – точно това кара Блахий да се промени. Той споделя пред BBC, че „ в този момент проповядва против убийствата и принасянето на човешки жертви “ и че не се гордее с предишното си, а по-скоро „ се срами “.

 Flag of Liberia

Знамето на Либерия (на снимката) наподобява доста на американското знаме и това не е инцидентно. Либерия е колонизирана от освободените американски плебеи, някъде през 1820 година Те, несъмнено, донасят със себе си и американската просвета. Друг образец за прилики със Съединени американски щати е и споменаването на естественото право в Либерийската декларация за самостоятелност („ Ние признаваме при всички хора някои неотменими права; измежду тях са животът, свободата и правото да получават, имат, употребяват и пазят имущество “). Столицата на страната пък е кръстена Монровия – на тогавашния президент на Америка Джеймс Монро (петия поред).

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР