Джошуа Дийн е живеел в Уичита, Канзас. Той е на

...
Джошуа Дийн е живеел в Уичита, Канзас. Той е на
Коментари Харесай

Мистериозна смърт покоси втори разобличител на „Боинг“

Джошуа Дийн е живеел в Уичита, Канзас. Той е на 45 години, в положително здраве и е водил здравословен метод на живот. “Почина след две седмици в сериозно положение ”, сподели вуйна му Карол Парсънс пред „ Сиатъл Таймс “. Дийн е живял, където се намира „ Спирит “.

„ Мислите ни са със фамилията на Джош Дийн. Тази неочаквана загуба е зашеметяваща вест тук и за неговите близки. ”. Това разгласи в изказване пред медиите представителят на „ Спирит “ Джо Бучино.

Мистериозна гибел покоси втори изобличител на „ Боинг “

04.05.24 09:11  фотография: SafeNews

Велика събота в светото писание: Какво опява църквата?

04.05.24 08:49

Шок! Откриха мъртъв сина на някогашен треньор на ЦСКА!

04.05.24 08:26  Как вярно

Нов удар против пенсионерите: До 2027г. растежът на пенсиите се забавя!

04.05.24 08:03  Вояджър 1

Вояджър 1 и Вояджър 2: Как НАСА поправи обичаните си галактически кораби надълбоко посред космоса?

04.05.24 08:00

По-рано Дийн даде показания по правосъдно дело, заведено против „ Спирит “ от акционерите на компанията. Той подаде тъжба до Федералната авиационна администрация за „ съществено и жестоко нарушаване от страна на висшия мениджмънт на качеството на индустриалната линия 737 “.

Компанията „ Спирит “ е уволнила Дийн през април 2023 година Тогава той подаде тъжба до Министерството на труда, потвърждавайки, че прекратяването на контракта му е възмездие за това, че разкри опасения, свързани с сигурността.

Дийн беше представляван от адвокатска адвокатска фирма в Южна Каролина, която също представляваше Джон Барнет, другият изобличител на нередности в Boeing.

Тялото на Барнет беше намерено с огнестрелна рана в колата му на паркинг пред хотел на 9 март. На същия ден той трябваше да застане пред съда и да даде показания по делото против някогашния си шеф „ Боинг “.

Преди гибелта си очевидецът е споделил на своя близка фамилна другарка, че в случай че нещо се случи с него, да не има вяра, в случай че бъде оповестено, че се е самоубил. Думите му, за жалост, се сбъднаха. Съдебният доктор на окръг Чарлстън в Южна Каролина разгласи, че 62-годишният Джон Барнет се е „ прострелял самичък “.

Наблюдатели регистрират, че в последно време са зачестили техническите неизправности с редица самолети на Boeing. През януари тази година част от фюзелажа на Boeing 737 Max излетя по време на полет. Полският президент Анджей Дуда трябваше да употребява аварийна кола, откакто беше открита нередовност на президентския 737 при завръщане от Съединени американски щати.

Държавният секретар Антъни Блинкен също трябваше да се откаже да лети с Boeing поради механически проблеми със самолета при започване на април и пътува с автомобил от Франция до Белгия.

Блинкен се срещна с сходен проблем и през януари по време на полет от Давос. Тогава беше открит теч на О2 в държавния Boeing 737, където Блинкен към този момент беше съумял да кацне с ескорта си. Повредата се оказва невъзможна за коригиране и самолетът беше разгласен за рисков за хвърчене.

Източник: Обективно

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР