Джошуа Дийн, бивш одитор на качеството в доставчика на Boeing

...
Джошуа Дийн, бивш одитор на качеството в доставчика на Boeing
Коментари Харесай

Втори разобличител на Boeing почина внезапно

Джошуа Дийн, някогашен инспектор на качеството в доставчика на Boeing Spirit AeroSystems и един от първите податели сигнали, съгласно които управлението на Spirit е пренебрегнало индустриалните недостатъци на модела Boeing 737 MAX, умря ненадейно тази заран в резултат на бързо разпространяваща се зараза , оповестява " Сиатъл таймс ".

45-годишният Дийн даде показания по правосъдно дело, заведено против Spirit от акционер на компанията, и подаде тъжба до Федералната авиационна администрация, в която се твърди, че има " съществено и жестоко нарушаване от страна на висшия мениджмънт на качеството на индустриалната линия 737 " в Spirit.

Spirit уволни Дийн през април 2023 година, след което той подаде тъжба до Министерството на труда на Съединени американски щати с изказванието, че отстраняването му е било възмездие поради изразени опасения, свързани с сигурността на въздухоплаването.
 Шефове на
Шефове на " Боинг " се отдръпват след поредност от произшествия

Серия от произшествия заради механически повреди навредиха на имиджа на компанията

Дийн беше представляван от адвокатска адвокатска фирма в Южна Каролина, която представляваше и. Тялото на Барнът беше намерено с огнестрелна рана през март, като хипотетично става въпрос за самоубийство. Смъртта му настъпи малко преди да даде показания по делото против някогашния си шеф Boeing.

Дийн е машинен инженер и стартира работа в Spirit през 2019 година Той обаче е уволнен през идната година след съкращения на работни места, свързани с пандемията, и се връща в Spirit през май 2021 година като инспектор по качеството.

През октомври 2022 година Дийн заяви, че е разкрил сериозен индустриален недостатък: механиците погрешно пробиват дупки в задната притискаща бариера на Boeing 737 MAX. Дийн обаче твърди, че управлението не е направило нищо по въпроса, откакто е било известено за казуса.
 Спряха всички самолети Boeing 737 MAX 9 след тежък случай по време на полет в Съединени американски щати
Спряха всички самолети Boeing 737 MAX 9 след тежък случай по време на полет в Съединени американски щати

Страничен панел дружно с деактивирана врата на аероплан Боинг 737 MА9 се откъсна по време на полет на Alaska Airlines

През последните месеци с редица самолети на Boeing . През януари по време на полет. Полският президент Анджей Дуда пък трябваше да употребява аварийна кола, откакто беше открита нередовност на президентския аероплан 737 при завръщане от Съединени американски щати.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също трябваше да се откаже от полет с Boeing заради механически проблеми със самолета при започване на април и пътува с автомобил от Франция до Белгия.
 United Boeing 737 се приземи спешно в Орегон
United Boeing 737 се приземи спешно в Орегон

Причината е авария
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР