Джо Джамаил може да се усмихва някъде. Джамаил беше успешен

...
Джо Джамаил може да се усмихва някъде. Джамаил беше успешен
Коментари Харесай

Тексас отправя съдебно предизвикателство към Делауеър

Джо Джамаил може да се усмихва някъде. Джамаил беше сполучлив тексаски юрист от 50-те години на предишния век, който се специализираше най-вече в разногласия за телесни повреди. Но в средата на 80-те години на предишния век, по случайност, Jamail играе централна фигура в един от най-сензационните разногласия за сливания и придобивания в историята.

Той убеди правосъдните заседатели в Хюстън, че неговият клиент Pennzoil е бил излъган, откакто Texaco (дотогава компания от Ню Йорк) се е „ намесила непозволено “ в подписаната договорка на Pennzoil за закупуване на съперника Getty Oil. Първоначално Pennzoil завоюва изумителните 10 милиарда $ (по-късно понижени до няколко милиарда), които произтичаха от противозаконната конкурентна оферта на Texaco за Getty.

Казаха се, че Jamail е прибрал стотици милиони възнаграждения от делото. Що се отнася до Тексас, той циментира репутацията си на място, където фирмите интензивно ще заобикалят хитови търговски правосъдни разногласия заради терзания от рискована и не...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР