Джо Байдън планира да посети Полша в началото на следващата

...
Джо Байдън планира да посети Полша в началото на следващата
Коментари Харесай

Американският президент планира да посети Полша


Джо Байдън възнамерява да посети Полша при започване на идната седмица по отношение на идната годишнина от началото на съветската инвазия в Украйна. Очаква се той да се срещне с водачите от Букурещката деветка, измежду които е и българския президент Румен Радев.

Президентът на Съединените щати ще бъде на посещаване в Полша при започване на идната седмица сред 20 и 22 февруари, където е планувана среща с водачите на по този начин наречената, измежду които е и президента Радев. Все още обаче не е ясно дали Румен Радев ще участва на тази среща и дали има планувана среща и диалог с американския президент.

От Белия дом оповестяват, че на срещата американският президент ще удостовери към страните от източния фланг на НАТО.

Групата на, включваща с изключение на България, Румъния, Полша Чекия, Естония, Унгария, Литва, Латвия и Естония има за цел усилване на съдействието сред членките й поради нападателната политика на Русия.

Очаква се в Полша да произнесе тирада във връзка годишнината от войната в Украйна, която евентуално ще съвпадне с предстоящото послание на съветския президент Путин към Федералното заседание в Москва.

Според медиите тук допустимо е украинския президент и Джо Байдън да се срещнат в Полша, като американският президент няма да посети Украйна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР