Дизайнерът Никита Иванов сподели в социалните мрежи 10-те основни правила,

...
Дизайнерът Никита Иванов сподели в социалните мрежи 10-те основни правила,
Коментари Харесай

Баща написа във Фейсбук своите правила за възпитание на децата, думите му обиколиха света

Дизайнерът Никита Иванов показа в обществените мрежи 10-те съществени правила, които са му помогнали да отгледа сполучливо две дечица. Написаното във Facebook незабавно стана шлагер и бе споделено от десетки.

Ето и разпоредбите на Никита:
1. Ограниченията, които поставяте на своето дете, би трябвало да са съобразени както с неговата лична сигурност, по този начин и с персоналното пространство на другите
Формулирайте ги колкото се може по-ясно и по-просто. Във всички останали случаи оставете детето да изследва свободно света към него.
2. Наказанията са авансово известни, неизбежни и предсказуеми
Едни не добре дефинирани взаимоотношения могат да скъсат нервите както на детето, по този начин и на родителя. Крясъците и гневните лицеви изражения подсказват само, че възпитателят би трябвало да посети психиатър.
3. Мама и баща постоянно са на една и съща страна
Ако майката накаже детето, таткото в никакъв случай не би трябвало да анулира това нейно деяние. Това явно не значи, че родителите не обичат детето си. Просто го санкционират за неприятно държание.
4. Порастването води само че нови благоприятни условия, не до спомагателни отговорности
Никога не казвайте на своето дете, че към този момент е огромно и към този момент ви е длъжно с нещо. Това може да съсипе цялото му детство, както и връзката му с неговите братя и сестри. Децата не ви дължат нищо, най-малкото, тъй като не те са решили да се родят.
5. Децата са огледало на своите родители
Колкото по-истерично и неуморно е едно дете, толкоз по-спокоен и пореден би трябвало да е родителят. Малчуганите имитират държанието на възрастните, те гледат на тях като на модели за подражателство.

Никога не би трябвало да казвате тези 7 неща на мъжа си, ще го изгубите!

6. Не плашете децата
Никога. Без значение защо става дума. Забравете за реплики от вида „ майка ти ще спре да те обича “ или „ служителят на реда ще те прибере “ или „ съседът ще пристигна да ти се скара “. Това унищожава детското схващане.
7. Не сравнявайте детето с неговите връстници
Ако му мислите положителното, желаете да е щастливо и положителните оценки не са от първостепенно значение, никога не го съпоставяйте с другите деца. Фокусирането върху другите може да погуби душeвността и самочувствието. Ще получите черния си колан по родителство, когато не казвате даже „ Ти си най-добрият/добрата! “, защото това единствено по себе си е параленост.
8. Предоставяйте им опция да избират, научете ги да се вслушват в своите стремежи
Децата, които не са питани какво желаят, на които не им е било давано късмет да избират, се трансформират в нерешителни и нещастни възрастни. Малчуганите могат да избират съвсем всичко – от вида закуска, която да имат, до своите играчки, детски, облекла и занимания за уикенда.
9. „ Направи това “ в никакъв случай не работи
Личният образец обаче е друго нещо. Не принуждавайте децата да вършат нещо. Вдъхновете ги със своите лични дейности.
10. Любовта не е част от договорката
Родителите не обичат децата си поради техните триумфи или положителното им държание. Те просто ги обичат. Безусловно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР