Дискусия по въпроси, касаещи достъпа до качествено здравеопазване на ревматично

...
Дискусия по въпроси, касаещи достъпа до качествено здравеопазване на ревматично
Коментари Харесай

Организират дискусия „Европейски препоръки – ранен достъп до ревматолог“

Дискусия по въпроси, касаещи достъпа до качествено опазване на здравето на ревматично болните пациенти: „ Европейски рекомендации – ранен достъп до ревматолог “, „ Електронно опазване на здравето в ревматологията “, ще се организира на 12-ти октомври от 15 ч. в Юнашкия салон във Варна. Организатор е Сдружение „ Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит ” /АПРА/, със съдействието на Община Варна.

Представени ще бъдат настоящи модели за електронно опазване на здравето в ревматолгията на референтни страни на България – Испания, Португалия, отношение по тематиката ще вземат институции и водещи ревматолози.

Ревматичните болести заемат едно от първите места по разпространяване, изпреварвайки сърдечносъдовите и онкологичните. Според статистика на Световната здравна организация от заболяването е засегнала повече от 350 милиона души. В България над 100 000 са хората с ревматоиден артрит, псориатичен артрит и анкилозиращ спондилит / Болест на Бехтерев, които се характеризират с общо инфектиране, което затруднява естественото действие на имунната система. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР