Директорът на УМБАЛСМ Пирогов“ Валентин Димитров обяви, че е подал

...
Директорът на УМБАЛСМ Пирогов“ Валентин Димитров обяви, че е подал
Коментари Харесай

Защо го чегъртат? Шефът на „Пирогов” подал 2 сигнала срещу пробития министър Христо Хинков

Директорът на УМБАЛСМ „ Пирогов “ Валентин Димитров разгласи, че е подал два сигнала – към прокуратурата и Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), свързани с обвиняванията към него от здравния министър проф. Христо Хинков за одитния отчет на болничното заведение.

„ Не разясня случаите с одита, тъй като съм написал две писма до прокуратурата и до АДФИ. Има назначени инспекции, които текат сега. Поемам уговорката, когато приключат да изнеса данните от тях “, сподели той пред „ Нова ТВ “ и добави, че, когато някой се изрича, би трябвало да носи отговорност за думите си.

„ Всички мои срещи с проф. Хинков са отразени в медиите. Последната беше когато пристигна в болничното заведение “, разясни Димитров.

Реклама

Иначе той направи равносметка на 2023 година, която, съгласно него, е била сложна година за незабавната болница.

„ Трябваше да се възвърне естественият темп на работа. В интервала от 3 години по време на пандемията „ Пирогов “ беше една от главните лечебни заведения, дружно със „ Света Анна “ и ВМА, в битката с ковид – уточни той. – „ Пирогов “ беше превърната в коронавирус болница. Всички отделения лекуваха пациенти. В момента болничното заведение няма подписана пътека с НЗОК и по тази причина такива пациенти в този момент при нас не минават “.

По неговите данни през „ Пирогов “ предходната година са минали общо 250 748 души, от които здравно неосигурени са били 18 000.

От Спешна помощ са били докарани в болничното заведение над 5000 индивида. Хоспитализираните, минали и излекувани са 52 604 души, което е близо с 10 000 повече от 2022 година, съобщи още Димитров.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР