Директорът на Средното училище Христо Ботев“ Виктор Кръстев,онкологът д-р Георги

...
Директорът на Средното училище Христо Ботев“ Виктор Кръстев,онкологът д-р Георги
Коментари Харесай

Директор на училище, онколог и ветеринарен лекар станаха почетни граждани на Враца

Директорът на Средното учебно заведение „ Христо Ботев “ Виктор Кръстев, онкологът доктор Георги Езекиев и ветеринарният доктор доктор Здравко Златев станаха почетни жители на Враца в Деня на града.

Почетните звания на тримата бяха оповестени в сряда на тържествено съвещание на Общинския съвет във връзка на празника, като в решенията за присъждането им се отбелязва освен сполучливото професионално занятие, само че и забележителния им принос в развиването на публичния живот във Враца.

На съвещанието бяха връчени и Наградите на Враца за 2022 година. Носители на оценката станаха предприемачът и донор Иво Евгениев, майсторът на спорта по шахмат Красимир Бочев, общинският консултант Николай Николов и колективът на Средното учебно заведение „ Христо Ботев “, правоприемник на първото светско учебно заведение във Враца, чиято 200-годишнина бе празнувана през вчерашния ден.

Тържествената сесия за празника на Враца, който се празнува в Деня на Ботев и починалите за свободата на България и е част от " Ботеви дни - 2022 " , бе открита от ръководителя на Общинския съвет Владимир Христов. В словото си той напомни, че водачите на националната гражданска война, измежду които се откроява Христо Ботев, са имали една фантазия - децата им да живеят в свободна и демократична страна, и прикани да бъдем почтени наследници на тяхното дело.

Кметът на Враца Калин Каменов в словото си за празника сподели, че на този ден нормално се прави доклад за направеното, само че врачани виждат – актуализирания градски превоз, ремонтираните улици, работещите предприятия. „ Най-голямото достижение за всички нас е това, че изпълваме със наличие думата единност “, означи той и добави, че в този момент - в сложните моменти, в рецесиите и в триумфите, „ сме дружно и гледаме в една посока “. Тази посока е децата ни да порастват, да учат, да основат фамилии, а нашите родители да имат почтени старини в този град - във Враца, сподели кметът на общината.

Приветствия сервираха зам.-кметът на побратимения с Враца френски град Вилньов-льо-Роа - Жан-Пиер Ромпилон , и ръководителят на регион Тараклия в Молдова - Иван Паслар. Сред гостите на тържественото съвещание бяха Врачанският митрополит Григорий, националният представител Петя Аврамова, ръководителят на Ученическия общински съвет Стефани Любенова, зам. регионалният шеф Красимир Колев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР