Димитър Митев зае символично мястото на областния управител на Сливен

...
Димитър Митев зае символично мястото на областния управител на Сливен
Коментари Харесай

14-годишният Димитър Митев зае за ден мястото на областния управител на Сливен

Димитър Митев зае алегорично мястото на регионалния шеф на Сливен Чавдар Божурски, а Христина Филаделфевс – това на основния административен секретар Кирил Аврамов. Това стана при гостуването на възпитаници в Областна администрация Сливен. Инициативата е част от проекта„ Управляваме дружно “, посветенна младежкото самоуправление.



14-годишният Димитър Митев е ръководител на Младежкия общински съвет в Сливен и учи в СУ „ Константин Константинов “. Христина е на 16 години, деветокласник в ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов “.

Димитър връчи на Чавдар Божурски грамота за присъединяване на регионалната администрация в самодейността, отдадена на младежкото самоуправление. Той сложи редица проблеми на вниманието на регионалния шеф. Сред тях са възобновяване на Младежкия регионален съвет, младежкия регионален шеф и младежкия омбудсман, както и основаването на ново младежко пространство в Сливен.

Чавдар Божурски предложения на среща управлението на Младежки дом – Сливен, и представителите на младежкия общински съвет, на която да бъдат разисквани съответни благоприятни условия за подпомагане.

Димитър Митев прояви интерес към активността на регионалната администрация и съответно към контрола върху решенията на общинските препоръки.

„ При предходния ми мандат за интервал от 4 години съм върнал 7-8 решения. Целта е да се поправят неизправностите в един акт, тъй че да не бъде атакуем. В доста редки случаи сме стигали до Административния съд като последна инстанция “,каза Чавдар Божурски.

Областният шеф срещна младия си заместител със своите пълномощия и отговори на въпросите му по настоящи за младежите тематики като ремонтите по ВиК, разпространяването на опиати, противозаконната сеч, пътно-транспортните катастрофи и други.

Денят на младежкото самоуправление се организира в партньорство сред Областна администрация Сливен и Младежкия дом.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР