Димитър Кузманов остана на крачка от финала на турнира по

...
Димитър Кузманов остана на крачка от финала на турнира по
Коментари Харесай

Кузманов не успя да стигне до финала в Познан, но ще запише рекордно класиране в световната ранглиста

Димитър Кузманов остана на крачка от финала на шампионата по тенис от сериите " Чалънджър " на червени кортове в Познан (Полша) с награден фонд 67 960 евро.

Националът на България отспъпи с 3-6, 6-7(3) на №1 в схемата и № 68 в света Артур Риндеркнек (Франция). Срещата продължи 1 час и 46 минути.

Преди този мач Мико реализира три впечатляващи победи без да загуби сет. Той отстрани №109 в международната класация Чун Шин Цън от Тайван, №151 в света Уго Грение от Франция и Олексий Крутих от Украйна.

За дорбото си показване Кузманов проработи 33 точки. Така той ще запише рекодното си класиране в свотовната класация. Българинът ще се изкачи до №180 в света.

Кузманов позволи два пробива в първия сет против Риндеркнек и го загуби с 3-6. Във втората част Мико имаше шест благоприятни условия за пробив, само че не съумя да се възползва. В тайбрека Кузманов отстъпи с 3-7 точки.

Българинът е декларирал присъединяване на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Чалънджър " в Братислава през идната седмица. Срещите от главната скица на конкуренцията в столицата на Словакия с награден фонд 67960 евро започват на 6 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР