Димитър Кузманов имаше само един изигран мач на трева до

...
Димитър Кузманов имаше само един изигран мач на трева до
Коментари Харесай

Кузманов надви деветия поставен и е на победа от основната схема на Уимбълдън!

Димитър Кузманов имаше единствено един изигран мач на трева до началото на 2022-ра, в който отстъпи на Мариус Копил в откриващия кръг на квалфикациите на Уимбълдън. Втората ни ракета обаче взе ограничения, с цел да усъвършенства представянето си на тази настилка и организира едноседмична подготовка в Ливърпул, където завоюва 20-тото издание на обичайния показателен шампионат в английския град.

Изглежда българинът е взел вярното решение да отдели особено внимание върху тревната настилка, защото тренировките несъмнено се отплащат, съдейко по тазгодишното представянето на Мико в третата " мейджър " конкуренция през сезона. Кузманов откри акцията си в пресявките с безапелационен триумф над локалния представител Чарлз Брум, а през днешния ден организира дуел на доста високо равнище с деветия подложен Педро Качин, надделявайки над него с 6:4 3:6 6:4 и ще срещне Енцо Куако в пряк спор за място в главната скица на най-престижното събитие в света на тениса.

Мачът започва чудесно за родния ни представител, откакто неговият противник срещаше съществени компликации със задачата да обезврежда слайса му. Пловдивчанинът показваше нужната доза самообладание в разиграванията, което се оказа основно негово преимущество и скоро нашият сънарнодик имаше пробив задатък на сметката си. Оттам насетне Кузманов се справяше чудесно на личен сервис, до момента в който аржентинецът допускаше голям брой грешки в опитите си да бъде нападателен. Качин постоянно беше подвеждан от противоположния си удар, а Мико тъкмо подбираше моментите за излизания към мрежата, където се справяше съвсем безупречно. В последна сметка международният номер 118 по този начин и не доближи до опция за рибрейк и откриващият сет справедливо отиде в актива на втората ни ракета.

Българинът продължи да работи със забележително самочувствие в сервис геймовете си, единствено че по-високоранкираният играч също увеличи нивото си на начален удар и по този начин получаваше комфортни топки, които да приключи незабавно с обикновен форхенд. Шансовете пред посрещащите на процедура отсъстваха доникъде на втората част, само че тъкмо тогава южноамериканецът взе медицински таймаут и след това заигра най-хубавия си тенис. Родният ни представител пък извърши няколко неуверени подсечени бекхенда и се оказа изправен пред две точки за пробив, като противникът му осъществя втората от тях и напълно скоро имахме паритет в общия резултат.

Решителният сет стартира доста мъчно за нашия съотечественик, тъй като му се наложи да отразя брейкболи във всяко едно от първите си две подавания, но той се оправи чудесно с напрежението и поддържаше нежен задатък. Постепенно българинът откри ритъма си от линията за начален удар, с цел да изравни силите на корта и дочака своя миг в седмия гейм реализирайки скъп пробив за преднина от 5:3. Тогава обаче нервите на пловдивчанина не устоя, а Качин усети съмненията от другите страна на мрежата и не се поколеба да отмъкне сервиса на съперника. Кузманов по никакъв метод не се обезкуражи от събитията, защото отреагира със серия от превъзходни ретури и справедливо се поздрави с една от най-сладките победи в своята кариера.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР