Димитър Кузманов до момента има добър сезон на клей зад

...
Димитър Кузманов до момента има добър сезон на клей зад
Коментари Харесай

Победа над №109 и рекордно класиране: Димитър Кузманов е 1/2-финалист в Познан!

Димитър Кузманов досега има добър сезон на клей зад тила си, в който доближи Чалънджър край, а след това позволи проваляне в третия кръг на квалификациите на Ролан Гарос, като остана единствено на сет от дебютно класиране за съществена скица на,,мейджър " шампионат. Втората ракета на страната ни се завърна на корта при започване на тази седмица за Чалънджър конкуренцията в Познан, където записа безапелационни победи в първите си два мача и доближи четвъртфиналната фаза, в която през днешния ден срещна подложен тенисист в лицето на някогашния номер едно при юношите Чун Хсин Ценг.

Двубоят имаше удобно развиване за пловдивчанина, който влезе в мача в ролята на новобранец, поради мощните резултати на тайванеца върху землената настилка. Мико скоро след слабото си начало на конфликта ловко наложи своето движение в продължителните разигравания и сервираше безупречно във значимите моменти, което оказа своето позитивно въздействие върху крайния резултат и българинът се поздрави с успеха след 6:4 6:2, пристигнала за 1 час и 38 минути. В опит да доближи мача за купата в полския град за международния номер 198 следва да се изправи против първия подложен в схемата Артур Риндеркнех.

Нашенецът изпита съществени компликации на старта на дуела, като допускаше несъразмерен брой грешки и началният му удар очевидно не функционираше на нужното равнище, заради което едвам четвърт час след първата точка изоставаше с два пробива. За наша наслада, Мико бързо откри ритъма в играта си и съумя да осъществя рибрейк, печелейки близо 10-минутен гейм, който му даде криле и завоюва последвалите четири подавания в частта, с цел да реализира непълен поврат и поведе в резултата с 5:3. Кузманов по този метод си обезпечи опция да сервира за спечелването на сета, която неистово пропиля и позволи рибрейк, но в идните минути даде най-хубавото от репертоара си и посредством композиция наоколо до мрежата оползотвори втория си сетбол, с цел да може след следващия пробив в мача да открие сметката си в общия резултат.

В началото на втората част сънародникът ни очевидно се усещаше по-добре на корта и не след дълго доближи до първия си брейкбол, само че след продължителна битка не съумя да го оползотвори. Световният номер 198 още в последвалото подаване на Ценг още веднъж си извоюва правото да разполага с опция за пробив, която за разлика от предния път съумя да оползотвори и поведе със сет и 5:2, доближавайки се оптимално до крайния триумф. Мико нямаше никакво желание да се задържа повече на корта, като взе нещата в свои ръце и след следващия безукорен гейм на ретур постави точка на разногласието, с цел да откри място в полуфиналите на конкуренцията в Полша.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР