Дигиталният предприемач с 15-годишен опит в маркетинга и управлението Петър

...
Дигиталният предприемач с 15-годишен опит в маркетинга и управлението Петър
Коментари Харесай

Петър Лозанов е новият главен директор Маркетинг в CloudCart

Дигиталният бизнесмен с 15-годишен опит в маркетинга и ръководството Петър Лозанов пое основната позиция Chief Marketing Officer в българската компания за основаване на онлайн магазини CloudCart. Ролята му е да развие и осъществя маркетинг тактиката на софтуерната платформа, която, дружно с целия си набор услуги и принадлежности, поддържа старта и развиването на бизнеса на хиляди онлайн търговци в България, Гърция, Румъния, Сърбия, Албания, Косово и Северна Македония.

Петър Лозанов е сериен бизнесмен в региона на цифровите решения и маркетинга от повече от 15 години. Преди да стане част от CloudCart през септември 2022, той е сътрудник в информационната група Symbol Media Media Group, която сплотява компании, фокусирани в разнообразни сфери на връзките - ScreenMixer - видео продукция, FlyEvents - събитиен мениджмънт и BTL, TakeaPixel - фото снимане, Dotslave - цифров маркетинг, EmployerBooster - employer branding. Създател е на мрежата за поддръжка на започващи компании от разнообразни браншове BattlePass Studio и няколко софтуерни планове в разнообразни браншове.

" Стратирахме CloudCart с концепцията да създадем лесна и налична платформа за основаване на онлайн магазини, която да спести време, средства и старания на търговците. Днес зад името ни към този момент стои пълнокръвна система от нововъведения, технологии и сполучливи партньорства, с помощта на които влязохме сполучливо на седем пазара. С Петър Лозанов като основен шеф " Маркетинг ", който има гения, експертизата и опита, нужни за хоризонтите пред нашия бранд, съм уверен, че ще помогнем на доста повече притежатели на дребен и междинен бизнес в Европа да продават сполучливо и да растат», сподели Николай Илиев, създател и съсобственик на CloudCart.

«За мен постоянно е било забавно да погледна " от другата страна " като маркетинг шеф на компания, оперираща в интернационален мащаб. Поех тази задача с задачата дружно с екипа ни да развием и създадем не просто по-силен бранд, а водеща компания в онлайн търговията в района и Европа. Радвам се, че фокусът ми в софтуерния бранш, startup сегмента и маркетинга и онлайн продажбите намират поле за изява и нови хоризонти измежду амбициозния екип на CloudCart», сподели Петър Лозанов.

CloudCart е учредена в София през 2016 година от братята Николай и Петър Илиеви. Те основават платформа, която бързо се утвърждава като най-лесния за потребление програмен продукт за електронни магазини, както и като огромна екосистема за електронна търговия. Инвеститори в CloudCart са фонд New Vision 3, Elevator Ventures - сдружението за корпоративен рисков капитал на Raiffeisen Bank International (RBI), ITA Engineering и Стилян Шишков (създател на Sportal Media Group).

CloudCart разрешава на търговците да наемат подготвени онлайн магазини, да оформят платформата съгласно своите потребности и да надграждат върху нея. Има зад тила си милиони поръчки в електронните магазини, стотици милиони неповторими консуматори и общо стотици милиони евро оборот генерирани от търговците в CloudCart. Компанията е част от една от най-престижните бизнес ранглисти в света - Deloitte Technology Fast 50 за Централна и Източна Европа, а американската медия CIO Review отличи софтуера й за " Най-надеждно eCommerce софтуерно решение ". През 2022 в Словения е оповестена като стартъп №1 в Европа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР