Диетолозите предлагат множество диети. Повечето от нас се лутат и

...
Диетолозите предлагат множество диети. Повечето от нас се лутат и
Коментари Харесай

С тази диета след празниците - ще се стопите!

Диетолозите оферират голям брой диети. Повечето от нас се лутат и избират първо един хранителен режим, а по-късно различен. В последна сметка желаеме да бъдем слаби, привлекателни, както поради себе си, по този начин и с цел да получаваме похвали от другите!

Някои диети са доста нездравословни за съблюдаване, само че сме подготвени на всичко, с цел да имаме красива фигура. Лунната диета за намаляване е добра, тъй като се понася много елементарно и дава осезаеми резултати, които не изчезват по-късно, написа dietyc.com, представен от " Телеграф ".

Влиянието

Луната играе значима роля в земните приливи и отливи. Нейните етапи оказват помощ на хората да наблюдават преминаващите месеци и сезони. Съществуват и доста легенди и митове за силата на луната, макар че науката към момента не е намерила поддръжка за множеството от тях. Сателитът на Земята взаимодейства с природата на нашата планета. Луната въздейства на водите на Световния океан – върху приливите и отливите. Тези моменти се усилват по време на пълнолуние и новолуние. Още в антични времена гърците виждат периодичността на циклите на най-близкия комшия на Земята и сформират синодичен (лунен) календар. Факт е, че човек, чието тяло е 75% вода, също е подложен на въздействието на небесно тяло. Придържайки се към синодичния календар, започваме нов бизнес, вършим нова прическа, засаждаме растение. Луната оказва въздействие върху душeвността на индивида, здравето му, метаболизма в тялото.

Особености

Пълният цикъл на луната лишава 28 дни. Цикълът се състои от 4 стадия. Всеки един от тях влияе по друг метод: с новолунието човешкото тяло стартира да се възвръща. Трябва да ядете протеинови храни, зеленчуци, които не са минали термична обработка;

с възходящата луна месецът наподобява вляво. Тялото по-бързо метаболизира питателните субстанции и понася по-леко физическите натоварвания, обмяната на веществата става по-бърза, апетитът нараства. Включете в менюто пресни зеленчуци и плодове, нискокалорични протеинови храни. При пълнолуние луната е кръгла. В моретата и океаните водата се втурва към брега, а в човешкото тяло клетките и междуклетъчните пространства се пълнят с течност. В този миг би трябвало да се поддържа нискокалорична диета: ястия от зърнени храни, първи и втори зеленчукови ястия, билкови и ферментирали млечни напитки;

с намаляваща луна месецът наподобява вдясно. Отпадъците, токсините, непотребната течност и други токсини се отстраняват елементарно от тялото. През този интервал се предлага да се ограничи потреблението на бързи въглехидрати, мазни храни, да се пие повече вода.

Лунен календар с етапите на Луната за месец декември 2023 година

05 декември 2023 – 07:51:58 часа – последна четвърт

13 декември 2023 – 01:32:07 часа – новолуние

19 декември 2023 – 20:40:28 часа – първа четвърт

27 декември 2023 – 02:33:43 часа – пълнолуние

Правила

Най-добрите дни за диета по лунния календар падат на новолуние и пълнолуние. И е целесъобразно да го попълните в дните, когато стартира идващият интервал. Следователно дните за намаляване могат да продължат 7, 14, 21, 28 дни. Често хранене се предлага при диетата по лунния календар, хранете се сред 4-6 пъти дневно на дребни порции, пийте доста течности и избягвайте храненето след 18 часа. По време на пълнолуние се предлага да се провеждат гладни дни (фастинг). В тези дни пийте най-малко по 3 литра течност, която включва прясно приготвени сокове от зеленчуци, плодове, билкови настойки и вода. Можете да ядете зеленчукови и плодови салати, някои протеинови храни.

По време на хранене по лунния календар изключете алкохолни питиета, мазни, сладки, пикантни, пържени, ограничете приема на сол.

Диетични варианти за лунната диета:

Еднодневна лунна диета

– организира се на пълнолуние, продължава 24 часа. Този ден е гладен ден, добър за пречистване на организма. Препоръчително е да се пие вода, прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. Ако през годината систематично спазвате подобен гладен ден на пълнолуние или новолуние, тогава килограмите ще си отидат елементарно и за дълго време. Можете да свалите 1 кг тегло дневно. Позволено е да се ядат леки зеленчукови супи и бульони, които съдържат макро- и микроелементи, нужни за естествения човешки живот. Не е неразрешено да разнообразявате менюто си с пилешка чорба или рибена чорба, един път по време на дадена диета.

Шестдневна диета съгласно лунния календар

Може да бъде на пълнолуние. Този хранителен режим би трябвало да се приема 2-3 дни преди пълнолунието и да се приключи след появяването на луната след 2-3 дни. Всекидневната диета включва плодове, зеленчуци, нискокалорични протеинови храни. Пием доста течности, 2-2,5 литра дневно. В деня на пълнолунието организираме гладен ден, пием единствено вода, сокове, чайове. Ограничаването на храната на новолунието също стартира 2-3 дни преди изгубването на лунния диск. Ядем зеленчуци - варени и сурови. В деня на новолунието се разтоварваме, пием единствено течности, след което още веднъж прекосяваме към варени и сурови зеленчуци. С шестдневна диета можете да свалите до 3 кг тегло.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР