- Дичо, на 1 декември имате рожден ден, а на

...
- Дичо, на 1 декември имате рожден ден, а на
Коментари Харесай

Скоро той ще навърши 50, вместо певец е искал да стане археолог

- Дичо, на 1 декември имате рожден ден, а на 30 ноември ще извършите огромен концерт " Една велика вечер с Дичо “. 50 години персонални, какъв брой на сцена?

- Е, тия работи са като при дамите… не се споделя (смее се). Знае се, че аз съм към този момент на половин век, обаче какъв брой години си на сцена си е загадка. Между другото истината е, че аз като се замисля, цялостен живот съм на сцена. Нашите са ме записали на пиано, когато съм бил на четири години и половина, а към този момент седемгодишен от читалището ме пращаха по читалищата в другите градове да изсвирвам на пиано. 

- Помните ли по кое време започнахте да пеете и по какъв начин въобще се зароди тази обич към сцената?

- В пети клас. Учителката ми по пеене от 138-о учебно заведение по това време госпожа Бакърджиева направи 20 девойки хор. Тя доста ми се кефеше, тъй като аз си правех песни с китарката с още двама мои съученици и по този начин започнахме с тези 20 девойки и ние тримата с китарките, да свирим и пеем моите песни по зала " Универсиада “ и по други такива огромни зали. Бил съм 5-6 клас, приказваме за 1984 година, та може да кажем, че от този момент съм на сцена.

- Като ви слушаме, май в никакъв случай пред вас не е стояла алтернативата дали да се занимавате с музика или с нещо друго в живота?

- Татко на 4 години ми купува пиано без те самите да имат нещо общо с музиката. Баща ми е художник, майка ми икономистка, а и никой в родата не е музикант. Майка ми обаче ми е казвала, че аз още когато съм бил на година и два, три месеца, съм си пял. Почнал съм да седнал съм до радиото и да си пея всяка ария. 12 години съм ходил на уроци по пиано и китара. Все на сцена си ми е била работата.

- А през годините вие самият не сте ли желали да се занимавате и с нещо друго, друго от музиката и сцената?

- Исках на няколко пъти да се занимавам с археология и всичко, обвързвано с историята. Мислех си да запиша да изучавам. Много съм разпален по история, малко съм маниак. Много се кефя на българската история и на целия ни популярен народ. Но най-после записах една година висше музика, само че не ми беше забавно и тогава направих Д2. Завърших си солфежа, тъй като това е значимо за всеки музикант.

- Казахте Д2. Вие сте имали 7 групи и в този момент към този момент сте независим реализатор.

- Да и съм работил с всяка от тях във времето по 2, 3, 5-8 години. Сега към този момент като Дичо си работя върху моето име. С тези музиканти, с които изсвирвам сега, съм от 11 години - с Алекс барабанист и с Чери  китариста. Те бяха дребни момчета, на по 22 години, а в този момент са към този момент машини музиканти. С много музиканти съм работил през годините и мога да кажа, че съм работил с най-хубавите.

- Със сигурност всеки интервал и всяка група ви е дала по нещо и като музикант, и като човек, само че кои са били най-лудите години на Дичо?

- С всичките музиканти, с които съм бил във времето, се сприятелихме и съм изживял доста неща във времето и с доста разнообразни хора, само че се сприятелявам постоянно и сме във вихъра си. Всяка година ми е била радостна, с всичките музиканти, с които съм бил и ми е било толкоз готино. Нали знаете… до момента в който правиш музика, всичко е велико. Там няма време за злоба или нещо да се карате. 9 години с Rag Dolls живеехме дружно дали в апартамент или във вили, постоянно дружно. Между 1993 и 2004, когато изобщо не се прибирах. Това може би са най-щурите години. С Д2 имахме голяма вила във Варна и отново си прекарвахме супер. Аз и в този момент по 6 месеца съм си на каравана на морето. Обичам там да си пребивавам. 

- Може ли да се каже, че морето ви е муза?

- Ами аз през последните 36-37 години повече съм живял на морето, в сравнение с в София. Даже доста хора си мислят, че съм варненец. Имам доста другари оттова. Ако китарата е до мен заран е доста готино. Парчетата със Спенс, с Оги 23 и други сме ги правили на Градина, на Смокиня. Тогава се подхлъзнах и по караваните. 2018-а си взех каравана и там си създавам. Последната ария, която направих - " И след съня “, също е направена и приключена на Градина. Така че да… несъмнено морето е муза за основаване на готина музика.

- Да се върнем към огромния ви юбилеен концерт на 30 ноември на " Пиротска “ 5. Ще имате ли гост-изпълнители?

- Да. Започвам с дамите. Гери Николаева, оперната ни прима, имаме обща ария -  " Спомен “, и ще я осъществим. С Поли Генова имаме също ария, която направихме дружно преди 8-10 години, когато живеехме дружно в музикалната академия. 3 месеца бяхме дружно и направихме 2 страхотни песни по нейни текстове и моя музика. Другите ми специфични гостенки са Лора Караджова и Теди Кацарова. От мъжката част имам ария с " Акага “ и Краси ще пристигна да пеем. С Тома ще осъществим нашата ария " Герои “. От хип-хопа ще дойдат и сме създали доста яки части със Спенс, 100 Кила, Лео, Део и Играта, с Оги 23, " Ъпсурд “. 

- Като чувам всички тези имена, ще бъде огромен празник и за вас и за всички ваши почитатели, които ще участват. Билети от кое място могат да бъдат закупени?

- Ще имам и беквокал - Петя Георгиева. Бих го нарекъл музикален церемониал с към 13 посетители и ще мине всичко на един мирис, тъй като ще е доста разнообразно и готино. Билети могат да бъдат закупени онлайн, както и на място.

- Половинката ви и двете ви дъщери ще бъдат ли до вас в тази прочувствен и специфичен ден?

- Баби, дядовци, всички. Казал съм, който желае, да заповяда. Аз към този момент не поканвам никого (смее се).

- Малките демонстрират ли към този момент да са наследили твоя гений и има ли късмет да тръгнат по твоя път?

- Голямата – Ариел, въобще няма гения на тате, обаче е доста музикална в различен аспект - доста добре танцува. Тя е гимнастичка към този момент 5 години и в този момент е към този момент в отбор експерт, картотекирана е. Малката Тина е актьор. Пее всичко, рецитира. Ще й оказвам помощ, в случай че желае, само че няма да ги блъскам децата и да ги тормозя. Каквото те желаят. Пък и не е доста хубаво цялостен живот да ги съпоставят с моята специалност, знаеш по какъв начин е. Ако дребната излезе някакъв неповторим гений и е в пъти над мене, аз ще съм най-щастливият.

ТОВА Е ТОЙ:

*Роден е през 1973 година в София

*Първата група на Дичо се назовава " Атака “ Следват обединенията " Селект “ и " Европейски Съюз “, само че като фронтмен реализира триумфи с  Rag Dolls 

*През 1999 година Димитър Кърнев (китара) и Дичо Христов (вокал) основават групата D2. Другите членове на групата са Красимир Тодоров Пъков, Александър Обретенов, Явор Александров и Десислав Семерджиев 

*През 2005 година Дичо взема решение да напусне групата и да стартира солова кариера, която развива сполучливо и до днес 

*На 13 март 2006 година влиза във ВИП къщата на " Биг брат “ като участник в първия сезон на Vip Brother. Дичо прекарва 29 дни в шоуто и приключва на трето място

*Баща на две дъщери - Ариел и Тина

*Щастливо привързан с половинката си Карина

Интервю за " Телеграф ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР