Диагностично консултативен център-1 (ДКЦ 1) обяви здравна инициатива в чест

...
Диагностично консултативен център-1 (ДКЦ 1) обяви здравна инициатива в чест
Коментари Харесай

Безплатно измерване на кръвна захар, налягане и сатурация за пенсионери в Ямбол на 8 и 10 май

" Диагностично съвещателен център-1 " (ДКЦ 1) разгласи здравна самодейност в чест на Международния ден на сестринството, отбелязван на 12 май. В рамките на акцията, възрастни поданици на Ямбол могат да се възползват от безвъзмездни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на О2 в кръвта).
За да улесни достъпа до тези здравни услуги, медицински екип на ДКЦ-1 ще посети два от най-посещаваните от пенсионери общински клубове в града. На 8 май от 8:00 до 11:00 часа безплатните проучвания ще се извършат в комплекс „ Хале " до блок 7, а на 10 май - в централния клуб на улица „ Цар Иван Александър " 7, още веднъж от 8:00 до 11:00 часа. Не е належащо авансово записване.

Организаторите припомнят, че измерването на кръвната захар би трябвало да се прави на гладно за реализиране на точни резултати.

" Тази самодейност е наш метод да отдадем респект към напъните и професионализма на медицинските сестри и всички работещи в опазването на здравето. ", съобщи шефът на ДКЦ-1 Елеонора Костадинова. " Очакваме това да помогне на възрастни хора да получат информация за тяхното здраве без спомагателни разноски. "

Кампанията акцентира уговорката на общинското здравното заведение към Ямбол и поддръжката за здравето на по-възрастните жители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР